onsdag 24. september 2014

Tante Bassas suppe ved Oasen

Vi fant hakkespettkongler

"Tante Bassas er redd for kaptein Sabeltann...." fireåringen titter over suppekoppen sin og bort på den voksne, som knapt rekker å svarer før fireåringen i neste åndedrag fortsetter "...men Pinky er ikke redd for kaptein Sabeltann!" Og snart er vi inne i en lang samtale om Kaptein Sabeltann, Grusomme Gabriell, Pelle, Pysa og selvsagt Langemann.....

Årsaken til denne samtalen over en kopp med suppe "langt ute" i Tjuraskogen (langt ute -sett fra et rompetroll syn) var navnet på suppen vi kokte på bålet i dag. Vi var innom mange forslag, men vi har "Skalkens fiskesuppe" av og til på menyen og da var det helt klart at tante Bassas også kunne få ei suppe oppkalt etter seg.

Rompetrollene har tilbrakt formiddagen ved Oasen og klatret på steiner, funnet "gull", balansert og lekt masse helt til innholdet i suppegryta luktet godt og magene kjentes tomme. Suppa smakte veldig godt og etterpå gikk vi på oppdagelsesferd, fant tre forskjellige moser, lærte forskjellen på gran og furu og oppdaget en gær diger stein litt lenger bort ved stien som går forbi Oasen - den skal vi utforske neste gang vi skal dit på tur.

Vi fant kongler som hakkespetten hadde hakket på, og noen av oss både hørte og så hakkespetten også. Det var en flaggspett.

På veien til og fra Oasen stoppet vi å studerte det magiske treet og på hjemveien gikk vi helt inn til gjerde og hvisket noen ønsker til treet- for det er jo et magisk tre og da kan alt skje.....


Her er noen bilder fra turen
Vi stoppet og studerte det magiske treet
 Grantorvmose, bjørnemose og fjærmose
Vi hvisker til det magiske treet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar