mandag 5. august 2013

Med lomma full av ertebukker

Ferien er over for mange av oss som er i den røde barnehagen på Tjura. Det har vært en solfylt og fin ferie, med enkelte regn og tordenbyger - men det gjorde liksom ikke noe, det var jo ferie.

Vi har badet, fisket, kjørt båt, lekt... og vi har vokst. Ikke bare i centimeter, men de som var rompetroll før ferien er plutselig blitt seniorer og noen av maurene har blitt rompetroll, mens noen maur er fortsatt maur - og egentlig er det helt topp! Noen av oss er de største på Knerten, og noen av oss som gikk på Knerten før ferien har fått hylle og plass inne på Gråbein. Og når det fortsatt er litt feriemodus i barnehagen - ja da er det fritt fram for alle som går på Knerten å leke inne på Gråbein - ja vi til og med spiser maten vår der! Moro!!

Og det er ikke bare vi som har vokst! Da vi kom ut fikk vi se at det "flommet over" i kjøkkenhagen. Gulerøttene har blitt større, iallefall gresset til gulrota, og ertebukkene har blitt SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ store!! Vi måtte sette opp enda mer klatretråd til de i dag, for de har klatret både oppover og bortover.

Forresten, du veit det heter SUKKERert??
Det er veldig godt å spise, og vi både spiste de vi plukket og vi plukket slik at vi kunne spise sukkerert til æftasmaten vår.

Gode sommerminner når man kan plukke sukkererter man har vært med
å plante frøene til og vannet de små spirene tidligere på sommeren

Se som det har vokst i sommer!!

Du bare plukker den, også tar du av den der stilken.....

Ser du, det er noe inni her, inni sukkerertebukken min!

Det er en grønn liten sukkerert ser du vel.....

Godt de voksne har store lommer på tunikaen sin,
slik at vi kan legge sukkerertebukkene dit
Det finnes ikke noe som er så godt i hele verden som å knaske selvdyrkede sukkererter sammen med gode barnehagevenner! Vi nyter det gode liv her på Tjura.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar