tirsdag 6. august 2013

Blir pappa`n min våt???

Vi nyter herlige sommerdager, både ute og inne.

I dag var det sånn "lommert" sa de voksne - og da vet noen av oss at det kan bli tordenvær..... Men det kom bare litt regn da vi var i barnehagen i dag. Eller det kom MYE regn på en gang!! Vi var ute å løp i bare tottelottene i sandkassa og måtte skynde oss inn for det var ingen av oss som hadde regnklær på... og ikke tok vi oss tid til å sette på sko og sokker heller - og akkurat det angret vi bite lite granne på, for å løpe på grusen barbeint- det kan vi fortelle at gjør litt vondt....

"Dumt vi ikke satte på oss støvler da vi gikk ut i dag" sa en av seniorgutta til den andre "for da kunne vi bare ha fortet oss å sette på oss de før vi skulle over grusen...."

Vi satte ikke på oss regntøy og gikk ut igjen, for det var snart æftasmat. Og mens vi kjørte biler på bilteppet, lekte i kjøkkenkroken og tegnet litt hørte vi det dundre ute.... Var det torden??

"Mie regn...."

Neida, det var regnet som bråkte sånn, det regnet masse masse på en gang!! Vi gikk bort til lufteluka i vinke-vinduet vårt og hørte på regnet som plasket, skvalte, klukket og durte (nesten som en bil kanskje??). Det laget så mange fine lyder!!Vi så det regne masse utenfor gjerdet -der alle bilene står, det rant over fra takerenna, det ble en bekk langs kanten av gresset og en DIGER vanndam foran porten....

"Denna?? -bækk? Vassdam!"

Og for en med ikke så mange ord å bruke ennå var det fint å stå der, peke og si "denna??" og prøve seg på ord som "bækk", "vassdam" og "regn". Ja det var spennende leeeeenge. Og plutselig sa en av jentene "pappa`n min våt??"  og tittet på de voksne med et litt spørrende uttrykk. "Neida, pappa er nok inne i huset han nå." var svaret hun fikk. "Mamma min våt?" spurte jenta og igjen kunne de voksne berolige med at denne forelderen mest sannsynlig var inne i huset hun også. De to andre barna spurt de også, for å være på den sikre siden før de tittet ut igjen på regnet og sa "Mie ren" - "Ja mye regn" "Bækk" "Dam" "Vassdam...."

Ja naturen er fin å undre seg over....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar