fredag 9. august 2013

Matauk- bringebær

I dag har to av de voksne fått være med tre av barna å plukke bringebær.Rett utenfor barnehagen er det mengder!  Det er ferietid og i dag var det få barn i barnehagen.  Det var kun de stooore barna som kunne være med fordi de skulle plukke bærene som er mellom barnehagen og Tjuraåa.
Det var mye regn på buskene, men hva gjør vel det? De voksne plukket de fleste bærene i koppene sine, mens barna synes det var helt greit å spise litt flere enn de la i koppen. Den ene voksne gikk nedover skråningen mot vannet og noen av barna undret seg på om hun kom til å falle i Tjuraåa. Det var litt skummelt synes de, men det gikk bra:-).
Bringebærene ble nøye sjekket mot mark og i tillegg ble de lagt i kjele med lokk. Vi lurte fælt om det kom mark opp til lokket, men vi så ikke noe. De kommer dit hvis det er mark i bærene sier de voksne, de vil sikkert ha luft....

Deretter rørte vi bærene sammen med litt sukker. Det ble kjempegodt:-). Noen av oss synes at blåbær var best og andre bringebær. De voksne sier vi skal plukke bær flere ganger. Det er litt rat at vi ikke ble rød på fingre og tenner forresten.... Vi var jo veldig blå når vi plukket blåbær, hvorfor det tro?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar