mandag 27. mai 2013

Snegler i regnvær

Det er så herlig med sånne dager der det regner masse, for da skjer det så mye fint ute i naturen både i og rundt barnehagen vår. Det er ikke bare vanndammer og våt sand vi koser oss med. Nå som det er i ferd med å bli sommer kommer det mange insekter og kryp fram på regnværsdagene - også snegler.

Her har vi samlet mange snegler på gresset

Det er så spennende å studere dem. De kryper der med huset sitt på ryggen, strekker følehornene sine laaaaaang framover, kjenner litt på bakken før de sklir bortover.  De lager slim på bakken har vi sett, det er sikkert for at det skal være glatt å skli framover.

"Hallo snegle - hvor skal du?"
 Vi telte sneglene vi hadde funnet, og det var 6 stykker, bare på en bite liten plass på plenen. Vi samlet de sammen, slik at de kunne leke litt sammen, men det ville de vist ikke. For de bare krøp over hverandre (kanskje de koset litt??) og krøp til hver sin kant...

Plutselig begynte de å klatre oppover beinet på regnbuksa...
Se, den bruker de lange følehornene og "kjenner" på regnbuksa

Den som har to snegler på buksa si er VELDIG heldig!

Oppover og oppover kryper den.
Det er med litt "skrekkblandet fryd" at den  kommer helt opp til jakka.
Den er jo ikke farlig,  men det er veldig spennende da.
 Vi brukte laaaaang tid på å se på sneglene. Det var veldig spennende å se hvordan de krøp, brukte følehornene og hvordan de krøp inn i huset sitt når vi tok forsiktig på dem eller tok fingeren foran der de gikk. Også tittet de forsiktig ut igjen, ett og ett følehorn - og når de fant ut at det var trykt å komme ut krøp de videre som om ingen ting hadde skjedd.... Vi håper på flere dager med sneglestudie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar