torsdag 9. mai 2013

Hvor har den dratt på ferie mon tro??

Vi er så glade for at det finnes så mange forskjellige husdyr i nærmiljøet til barnehagen vår vi.Det er så spennende å stå å se hvordan de forskjellige dyrene oppfører seg. Hestene vifter med de lange halene sine, knegger og kommer av og til løpende når de ser oss.


Hønene, som akkurat har kommet ut etter å ha tilbrakt vinteren inne i hønsehuset sitt, klukker og kakker i bakken og synes at vi barna er litt skumle når vi kommer for nære. Da løper de, på høners vis, inn i huset sitt igjen.


Sist sommer var det sauer i en inngjerding ned mot Gardsjøen. Det var egenlig litt redd oss i starten, og de løp og gjemte seg, laaangt nede i skogen. Men etterhvert ble de så nysgjerrig på hvem vi var at de bare MÅTTE komme opp til gjerdet når de hørte vi kom.Også har vi endene da:

Og vi er så glade i endene. Ja det er høner av alle mulige slag og påfugler der også. Maurene gikk på tur med mat til alle sammen på onsdag. Men det er endene som kommer gakkende når de hører at vi kommer. De er SÅÅÅ sultne hver gang, og blir så glade for maten vi har med at de slåss om den. Kanskje derfor den ene anda hadde litt vondt i beinet sitt, den haltet litt når den gikk.... Eller kanskje den er litt lat og egentlig mett... Den ville iallefall ikke være med å spise sammen med de andre. Men det var ikke den samme anden som vi har sett tidligere, som hadde vondt i beinet... Lurer på hvor den er vi?? Kanskje den har reist på ferie til den bondegården der gamle og slitne dyr reiser til??

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar