onsdag 8. mai 2013

Hånd i hånd i Beritskogen

Sola skinner sine varme vårsolstråler over den røde barnehagen på Tjura og ut av porten kommer det en gjeng glade og fornøyde barn og voksne. Det er Rompetrollene som skal ut på tur. De går hånd i hånd, for de skal til Beritskogen for å se etter vårtegn.

På stiene oppe i skogen kunne vi se mange tusen små maur som var travelt opptatt med å gå på tur. Når vi tittet litt nærmere etter kunne vi se at flere av de bar på bite små steiner, barnåler og en og annen insektsrest.

Travel maur...


Vi fant ei bjørk, men den hadde ikke fått grønne museører som de voksne kalte det. Det heter vist slik når det er ørsmå blader som er iferd med å sprette ut....Museører ja... Vi så på flere bjørker, men de trenger noen dager til med varme vårsolstråler før vi kan se de bite små bladene.

Ingen museører ennå


Vi lekte litt i skogen, og det synes vi er fint. Kroppen vår liker også at vi leker i skogen, da får den beveget seg på mange rare måter - opp og ned, hit og dit, over og under, klatre og krype, løpe og gå-

Tilbake i barnehagen spiste vi lunsjen vår ute i det fine været - og sola skinte med enda varmere vårsolstråler ned på oss ved matbordet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar