tirsdag 29. januar 2013

Kanskje marken har smeltet...???

Kanskje marken har smeltet...??? Det finnes ingen mark i smeltet snø iallefall. Det VET vi Rompetrollene nå, for vi har gjort et ekspriment i dag.

Starter men om morgenen får man tid til mye!

Rompetrollguttene (og to heldige maurgutter) var på farten nesten før frokosten i barnehagen var ferdig, for vi var nemlig invitert ned i Gruehallen til noen store gutter og jenter som går på ungdomskolen. De har noe som de voksne skjønte mest av, nemlig valgfag (fysisk aktivitet og helse)..... Vi brydde oss ikke så masse om det, for vi var der for å leke og gjøre ulike aktiviteter vi - sammen med de store. Og de hadde laget en variert time med ulike aktiviteter.Og det var så moro, først fikk vi leke litt med de forskjellige tingene de hadde funnet fram, slik som slengtau, tjukkas og ribbeveggen - og de har mange mange mange ribbevegger de - etter hverandre.... og mange forskjellige baller, alt fra tennisballer til fotballer.

Etterpå var de med oss og lekte Haien kommer, og da vi kunne vi være med å bestemme hvilken fisk vi skulle være. Guttene i det ene hjørnet snakker litt sammen og den ene sier med bestemt stemme "Da vil jeg være sånn blått fisk!!" Den andre titter bort på kameraten og sier like bestemt "Jammen DA vil jeg være en annen fisk...." Fisker ble vi og leken var igang og haien var nok ikke så sulten for det tok et par runder før han klarte å fange noen, kanskje ikke så rart - vi løp og gjemte oss bak både tjukkasen og kassa for å være sikre på at vi ikke ble "haimat"...

Haien kommer er det alltid morsomt å leke!

Så skulle vi leke en lek til, og vi fikk være med å bestemme vi også,
til og med  vi som  er Maurgutter...

Og vips så var tiden ute, skoleguttene og jentene skulle tilbake på skolen og vi, ja vi dro tilbake til den røde barnehagen vår på Tjura. Og der ventet utedresser og uteliv på oss Rompetrollene.

Turen i dag gikk til mormorbakken - vi får utnytte den akesnøen vi har. For i dag var den fortsatt kram og man vet jo ikke om den blir liggende.  Moro er det å ake, og blir vi "kje" av å gå opp og ned kan vi alltids lage en liten snøborg til  de som eier mormorbakken.

Det er moro å ake i mormorbakken
Av og til går det så fort av både vi og lua faller av midt i bakken.
Se så fin snøborg
- det er sikkert de største snøballene som er laget på lenge!
Det ble etterhvert tid for mat, og i grillhytta hadde vi laget bål. Nystekte Tjurarundstykker var det til lunsj i dag og det smakte SÅ godt. Mens vi spiste mat hadde vi en kjele full av snø stående ved siden av bålet. Da de voksne spurte hva snø egentlig var, kunne vi fortelle dem at det er mark i snøen.... Det er vi jo blitt fortalt. Men etter mat var kjelen halvfull, og det var ikke markene som hadde spist opp snøen. Den hadde smeltet!! Når det blir varmt så blir snøen til vann, sånn som skjer om våren når sola skinner på snøen! Og i vannet var det ingen mark - kanskje de har smeltet de også??

Snø i kjelen før og etter at den hadde det varmt - og SE!!
Ingen mark i det hele tatt....
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar