tirsdag 8. januar 2013

Det er som å bestige et isfjell omtrent...

... eller å strø med kanel.

Forvirret?? Fortvil ikke, vi skal forklare deg vi.

Maurene skulle ut på tur på formiddagen i dag. Vi skulle gå til Beritskogen og spise i grillhytta. To åringen vil fortsatt ikke være ved å bli kalt for en maur, men på tur kan han da bli med. Men maurene hadde mannefall i dag med fridager, ferie og vi  tror kanskje noen var syke også, så vi ble ikke så mange... Derfor spurte vi tre av rompetrollguttene om de hadde lyst til å være med på tur, og de var ikke vonde og be... "JA jeg vil!" var svarene vi fikk. Og jammen fikk vi ikke selskap av et par fra Knerten også.

Og ut på tur bar det - mot Beritskogen, hånd i hånd på ei lang rekke langs veikanten. Vel over veien og på vei oppover bakken forbi hønene fikk Rompetrollguttene øye på en DIGER snøhaug, ja den var nesten som et digert isfjell. Vips så var de oppe på toppen! Men vi maurene vi vil da ikke være noe dårligere så vi kravlet i vei oppover vi også - bratt var det, men opp kom vi da til slutt.

Vips så var de oppe og noen på vei ned igjen også
eller på tur opp for andre gang.

Vi maurene ser og lærer og prøver å få til vi også
slik som rompetrollguttene.
Vi gikk ikke så langt inn i Beritskogen i dag, bare rett ovenfor grinda. Der har vi vært før og der er det så fint å leke. Og vi så både rådyr og elgespor der. Vi klarte til og med å velte ei gammal buske - enda de voksne sa at vi ikke klarte det. Ha- bare se her- sammen er vi utrolig sterke!!


Etter en stund med politi og røver, elg, jakt, sjørøveri og snøspising gikk vi ned igjen til barnehagen. Der lekte vi ute mens vi ventet på at det skulle bli mattid. Det var fyr i grillhytta og vi kjente det luktet røyk, og da ble vi litt sultne.

I sandkassa vår er snøen blitt hard, og mange steder er den blitt til IS, skikkelig glatt is. Men vi vet råd - vi bare strør litt sand rundt om kring. Noen av oss har vært med noen voksne før og strødd og hiver sanden på spaden fint utover. Andre er ikke helt sikre på hvordan det skal gjøres og tømmer hele bøta med sand på ett sted, så tar vi spaden og spar sanden utover litt etter litt, centimeter for centimeter bortover mot huskene.

Og mens vi går der med bøtte og spade og strør denne bruna sanden utover den hvite harde snøen så sier en av rompetrollguttene " Du, det ser da nesten ut som kanel det her..."

Først strør vi sanden fint utover her.....

Oj, litt glatt bak her, og der hadde vi glemt å strødd....
"Du, det ser ut som kanel det her"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar