torsdag 16. august 2012

DU?? Har du de såpeboblene ennå?

Spørsmålet kommer en solfylt ettermiddag, det er hente-tid i barnehagen og det er mange barn som har blitt hentet allerede. Det er 4 barn igjen i barnehage og både barn og voksne sitter ved sandkassen til de aller minste og snakker sammen om om sand, solkrem og en herlig sommerdag. Det kommer flere foreldre og tre av barna blir hentet på likt.

Da titter det fjerde barnet seg rundt, smiler og titter med håpefulle øyne opp på den vokse - og stiller så spørsmålet om det er mere såpevann igjen i såpebobleboksen. Før ferien var såpeboblene framme en tilsvarende aften, men den gangen var det ikke like moro å være til sist - helt til såpeboblene ble "tryllet fram". Da var det helt greit å ha både bobler og en voksen for seg selv.

"Vent litt" sier den voksne, så skal vi sjekke." Barn og voksen vinker ha-det til de andre og går inn i gangen og løfter ned den lille boksen med "Mikke Mus -såpebobler", de rister på den - og jo-vist, der inne skvulper det i såpevann. De går ut igjen og åpner boksen og sammen blåser de såpebobler: - store, små, mange, få, en, to, blanke fine såpebobler som flyr avsted og speiler seg i sola og har regnbuefarger inni seg. Noen lar seg fange andre sprekker før de rekker å fly avsted, andre igjen flyr høyt opp og lar seg ikke fange. Den vokse og barnet smiler og ler, snakker om såpeboblene og koser seg i sommersola.

Etter en stund blir de enige om å spare litt såpevann til en annen dag, dessuten blir man tørst av å blåse bobler.... Vann smaker godt når man har det så fint sammen og i det samme kommer den som skal hente det lille barnet inn gjennom porten- og både barn og voksne kan smilende fortelle om en fin avslutning på nok en herlig dag i den røde barnehagen på Tjura. Det er godt å kunne avslutte dagen av og til med smil og latter og uten for mange å dele voksne-oppmerksomheten med...

Høysvevende såpebobler ....Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar