onsdag 22. august 2012

Det "humler" i Gråbeinskogen

Ute øser regnet ned, så inne i garderoben på Gråbein sitter høstens ferske Maurer og strever litt med å få et bein i hvert bein på regnbuksa. Men omsider er regnklær og støvler på og vi venter spente ved porten. Vi skal gå over i Gråbeinskogen for å leke, tumle, utforske og undre seg.

Vel fremme er det full fart, og snart er jakten på et elghorn i gang- kan det ha vært en elg her som har mistet hornet sitt? Plutselig oppdager de mange maur som bærer, krasler og kryr på maurstien og glemt er elghornet. Mon tro hvor de skal henne, og hva er det de bærer på? Maurstien fører ned mot en av "bekkene", og der ligger det noen pinner - de er fine å fiske med de og det blir fisket både klovnefiske og krokodiller.

Fra skyene kommer regndråpenen i full fart nedover og plutselig hører vi det komme romlelyder fra skyene. Hva kan det være?? Hva er det som lager den lyden?? "Jo det er torden" sier de voksne "men kom, vi går tilbake i barnehagen og leker med biler inne... Så kan vi gå tilbake i Gråbeinskogen en annen dag." Høres fint ut synes vi og vi tusler over veien og inn igjen. Det rumler fortsatt fra skyene og et av barne sier til en av de andre voksne som ikke var med i Gråbeinskogen "Det humler i Gråbeinskogen."

Etter lek, samling med pøsregn utenfor vinduet, litt rumling,  et "det ble tomt for strøm øyeblikk"og lunsj setter alle på seg regnklær og støvler og vi leker i sandkassa. Der er det vann og masse våt sand. Regnet fortsetter å dryppe ned fra skyene, noen gang mange mange dråper på en gang, andre ganger bare noen få stoore dråper. Vi blir skikkelig våte og sandete, men det gjør ingen ting - for sanda spyler de vokse av regnklærne før vi kler av oss, og skift - det er det i skiftekassa inne....

Vi spyles uansett vær vi,
sol og varmt eller sandete og regnvåte....

...moro er det lell, og vi venter i skrekkblandet fryd på vår turIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar