torsdag 8. mars 2012

Ingen vet hvor haren hopper-i år heller

Ut på tur i Tjuraskogen- gapahuken er dagens mål

Men vi finner stadig små runde kuler på snøen, så vi vet at den finnes her i Tjuraskogen. Og den er ikke alene.... det ser vi av alle mulige spor i skogen. Mars er en herlig måned for nå smelter snøen og det skjer mye spennende. Små nusselige rådyrspor blir store som elgspor. Det samme skjer med sporene til Tjuras hunder, de blir så DIGRE nå som snøen smelter og flyter litt utover. Da er vi nesten sikre på at det har gått en tiger der altså.
Og noe ser ut som om det har gått en diger dinosaur bortover, men det har det ikke for dinosaurer det finnes det ikke... tror vi....

Hvem har laget dette issporet??

Kan det være en dinosaur?? Ser jo litt sånn ut...

Det er fint det her å kunne gå på tur i skogen og se på og stoppe opp og ta seg tid til å undre seg litt over alle disse tingene som skjer. Og den som leter den finner - se hva vi fant!

Et elghorn, lurer på hvor elgen er nå vi, og hvor er det andre hornet??
Vel fremme ved gapahuken ble det tid for å leke tigerunger, harer og rev. Vi så bitte bitte små egg på isen på den store klatresteinen. Og når vi pustet på eggene smeltet de, så da var det bare bite små snøfnugg!! Steinen var alt for glatt, vi kom oss ikke opp.
Vi fant harebæsj ved gapahuken også, se her


Vi lærte litt om harene også, og vi så mange forskjellige bilder.
På hjemveien gikk vi en annen vei, og der var det skikkelig glatt. men om vi løper så faller vi ikke så ofte. Vi fant sirkel-is på noe som hadde vært vanndammer og denne isen knaste skikkelig når vi tråkket på den. KULT!! Og før vi gikk ned i barnehagen lekte vi at vi var harehunder på harejakt, og vi jaktet på sånne hvite pappharer som var gjemt i skogen, det var skikkelig moro!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar