mandag 19. mars 2012

Er det du som er sjefen for denne byen her?

Seniorene har vært på Kirkenær tur og det har de gledet seg veldig til den siste uka. For ikke bare har vi vært på Kirkenær, vi har fått spise lunsj på skolen også!! Og det var bare så utrolig moro!!


Vi startet dagen i barnehagen med å smøre matpakker og å leke litt- noe måtte vi jo gjøre for å få tiden til å gå litt fortere... Så var det tid for å rydde leker og reise avgårde. Vi parkerte ved biblioteket, for vi skulle dit til slutt på turen vår, også gikk vi mot skolen. Vi gikk om stasjonen, for vi skulle jo se litt hva som finnes på Kirkenær. Vi hadde med og en lapp med Kirkenær orientering, der vi krysset av det vi oppdaget på veien bort til skolen.

Bank, butikk, stasjon og sånn striper over veien med mann skilt.
Her er det viktig å krysse av i rett rute

Hvor skal vi gå nå?
Og er det noen som har funnet noen nye bilder??
Vel fremme ved skolen kom vi den veien som går til den nye tunnelen under Finnskogveien, det var spennende og vi testet ut om det var ekko i tunnelen. Og det var det. Vi gikk inn hovedinngangen, og på veien dit så vi kjente fjes i vinduene vi gikk forbi. Vi skulle besøke 1A og der er det flere tidligere Tjura-barnehage barn. Vi så litt på kompasset i vestibylen og kjente igjen den rare elgen vi hadde på orienteringslappen vår.


Vi ble tatt godt imot av førsteklasse og fikk høre litt om hva de driver med på skolen. Og de hadde en lærer som spilte keybord når de sang, og de sang både en engelsk sang om farger, en regnesang og A-B-C sangen. Helt til slutt sang de enda en engelsk sang, og den handlet om en katt som gjorde masse rart, og da skulle barna gjøre det samme som katten. De klappet, trampet, danset på pultene sine, klemte hverandre og tilslutt gikk de for å vaske hendene- akkurat som i sangen. Det så veldig moro ut på skolen!!
Så var det tid for å spise matpakka, og da leste lærerne eventyr for oss.
Maten var spist og eventyret slutt og da var det på med utedressen og sko og ut å leke. Og der var det mange barn, og det dukket opp enda flere barn som har gått i barnehagen på Tjura. Vi husker, klatret, løp, sparket fotball, bygget og snurret. Og tiden gikk så fort, fort og vips så ringte det i klokka og alle barna forsvant inn igjen- de skulle ha en ny time.

Vi fortsatte Kirkenærturen vår og gikk til rådhuset. Der hadde vi en avtale med ordføreren i kommunene vår, Niels F. Rolsdorph. Han kom og møtte oss i gangen, og vi startet nede der som alle som besøker rådhuset kommer inn. Der var det en diger utstoppet Bjørn, og den var det spennende å kikke på og jammen fikk vi ikke klappe på den også. Og den hadde krone på hodet, det var nok en prinsessebjørn. Den var myk i pelsen og hadde harde muskler.... Og mens vi sto der kom vi plutselig på at en ordfører han går kanskje ikke til jobb, så "Ehh...jeg bare lurer på en liten ting" kom det fra en av oss. Niels så på han og sa "Ja hva lurer du på?" "Hvilken bil kjører du?" Og etter var på det både med slag og farge var vi ferdig med å beundre bjørnen og vi snudde oss for å utforske rådhuset. Vi behøvde ikke gå mange skrittene før vi igjen stoppet opp for å se på noe spennende...


I rådhuset har de en stor bjørn med ei krone på hodet!
Denne gangen var det et stort kjede som fanget oppmerksomheten vår. Niels fortalte at det var et "ordførerkjede" som han brukte når han skulle pynte seg som ordfører. Han tok det på seg og sa at det var ganske tungt å ha på seg over lengre tid. Han tok det av og vi fikk kjenne på det med hendene våre. "Dætta var da ittno tongt" kom det kjapt fra en av guttene, og de andre guttene samtykket etterhvert som de fikk holde det i hånda. Jentene skulle få prøve å ha det rundt halsen, og da kunne de skjønne at det var litt tungt. Og det syntes vi guttene så så  spennende ut at vi å gjerne ville prøve, noe vi fikk, men fortsatt syntes vi at det ikke var såååå tungt liksom... Mens vi sto der å ventet på tur var det mange tanker som svirret rundt i hodet og en av oss så på Niels og sa "Ehh... er det du som er sjefen for denne byen her?" "Ja, på en måte så" svarte Niels, "men jeg har mange som er med meg å bestemmer da og det er forskjellige mennesker som har valgt at det er vi som skal bestemme i 4 år nå. Før var det noen andre som bestemte" sa han og pekte på en vegg full av bilder av gamle menn. Så vi skjønner at det er mange som har bestemt mye rart her i "denne byen".


Dette kjedet var ikke sååå tungt da... syntes vi...
Vi fikk en omvisning i rådhuset og gikk i mange trapper og gjennom mange ganger og vi var en tur innom kinosalen også. Det var moro å være der når det ikke var kino også.... og vips så var vi tilbake der vi startet. Hos den store bjørnen med krone på hodet. Vi takket for oss og gikk ut og satte nesa mot biblioteket.


Her leser vi i den store kjøretøy boka


Der var det fint å få ei lita pause og kose seg med å lese litt bøker før vi dro tilbake til barnehagen. Fulle av mange og nye inntrykk og en og annen historie å fortelle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar