onsdag 18. januar 2012

Vinter og sne...

... en skiløper stabber av sted... MEN hvor er trikkeskinnene?? De lar nok vente på seg, for det er ikke nok snø på jordene på Tjura til at vi kan ønske oss det ennå. Men vi vet råd.
Vegen opp til Tysjøen der er det nesten aldri biler og der er vi ofte på tur, og DER kan vi gå på ski. Så der var rompetrollene på formiddagstur i dag. Vi gikk dit på ski, og vi måtte både opp en, etter hva vi synes, bratt bakke og over ei ferist med ski på beina, men det gikk det også.

Før vi satte igang å ake i den ene bakken der hadde vi litt skilek, og vi måtte legge oss ned fordi de voksne sa at vi skulle lære å reise oss opp igjen på ski... Merkelig synes nå vi da, men vi har jammen fått brukt for det mange mange ganger seienere i dag.

Vi la oss ned også skulle vi ha beina i været, slik at skiene ble til propeller, før vi la de ned igjen, denne gangen på siden av oss - og vips, så kunne vi prøve å komme opp uten krøll i ski og staver.

Den som detter må kunne komme opp igjen også, uten krøll iski og staver,
det er iallefall det enkleste...

Å gå sidelengs oppover bakken er greit å kunne

Eller fiskebein, det er litt vanskligere, men funker kjempebra
når vi går uten staver.

Ups, se her ja- allerede i første nedkjøringe fikk vi brukt for
ned-på-ryggen-opp-med-beina-og-så-over-på-siden-kneper

Og opp kom vi.

Staver er til plunder og heft, vi kjører like godt ned bakken uten, og stilen-
den er lett knebøy og litt framoverlent!
Vi akte og datt, og skiene krøllet av og til, men vi ble bare flinkere og flinkere. På veien ned til barnehagen var det litt nedover store deler av veien, og da glei skiene så fint. Og det syntes vi var moro, helt til vi datt- det er aldri noe særlig, iallefall ikke når vi slår oss på rompa...
Tilbake i barnehagen rakk vi et par turer opp og ned bakken på ski inne på uteområdet vårt før vi koste oss med ferske rundstykker med kakao til inne i grillhytta. Det smakte godt. Vi varmet oss litt ved bålet før vi var vi ute et par timer til, og akte på akematter og ski sammen med de andre barne i barnehagen.

Muligens litt slitne i ettermiddag, men da blir senga ekstra god i kveld- for aktive skiløpere!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar