torsdag 5. januar 2012

Dagmar, pølser og vann

Torsdag er seniordag, sånn er det bare i år og ingen dag går vel rydding av leker så fort for seniorene  som på torsdag formiddag... Og så står de der, forventningsfulle utenfor døra til seniorrommet og venter på at klubben skal starte. Og hvilken bokstav er dagens bokstav?? De blar og blar i boka for å finne ut hvor langt de har kommet. Og i dag intet unntak, og bokstavene var I og J.

Så var det på med uteklær og vi var klare for å mate fuglene, hente ved... men døra i grillhytta hadde klaket fast... så vi tok med oss en pose med grillkull på et akebrett, for i sekken hadde de voksne grillpølser, og trasket i vei oppover mot gapahuken.

På veien dit kunne vi se at "Dagmar" hadde blåst ned flere store trær, men vi kom oss fram. Vel fremme kunne vi se at gapahuken også hadde blitt blåst på, for sideveggen hadde blåst løs fra stolpen den var festet i. Heldigvis var det ikke store skaden og det er sikkert noen som kan fikse det for oss bare det blir litt mildere i lufta.Etter en aktiv Kaptein Sabeltann økt var vi klare for mat- egentlig var vi sultne allerede da vi matet fuglene, men det glemte vi da vi kom opp til gapahuken. Det er så moro å leke i skogen der, at sult og tørste lett blir glemt.Litt mer lek og moro ble det etter at magene ble mette, også bar det i vei på hjemveien. Der kunne vi se traktorspor og tydelige at tømmerhoggere hadde kappet opp trær som hadde blitt blåst over ende. Vi stoppet og tittet på noen årringer og luktet på stammene, og det luktet kjempegodt av "gær-kåe".

Tilbake i barnehagen gikk vi inn, og de andre gikk ut og hele Gråbein ble en eneste stor seniorklubb. Herlig å bare være seniorer inne også. Og vi hadde forskjellige vannforsøk. Vi fikk høre om de bitte bitte små vanndråpene som holder i andre bitte bitte små  vanndråper og lager vanndråper som vi kan se. Og de lager forskjellige mønstre etter som hvordan de holder hverandre. Derfor er snøkrystallene så forskjellige, for det er jo vanndråper som har frosset.

Vi hadde masse vann i et glass, nesten så det rant over. Så sa de voksne at de skulle trylle litt, de skulle putte masse skruer i vannet og få vannet til å bli i en bue over glasset- det trodde vi ikke helt på, men jammen stemte det. Det var kjempemoro, og vi måtte blåse hardt og skubbe borti bordet til å få vannet til å renne over. Tenk hvor hardt vanndråpene holdt i hverandre for å få til det a...!!

NÅ må det vel snart renne over??

Wow, vannet er over glasset jo!!
Etterpå prøvde vi om modelleire flyter - eller om den synker. Og det var litt rart. For først var det i en rund kule, og da sank det rett i bunnen av boksen. Også laget vi en båt av samme modelleire, og da fløt  den plutselig... Rart, og hadde vi vann i båten så sank den....
Etterpå prøvde vi ut hva som synker og flyter, og vi gjettet på hva som skjedde med lekebilen, skjeen, treklossen, duploklossen... Foresten den var litt rar igjen, for om den lå med toppen opp så fløt den, men var den på siden så sank den. Men det var jo fordi det kom vann i den og da ble den tung.
Helt til slutt hadde vi to aluminiumsbåter. Den ene uten noen ting på seg og den andre med zalo bakpå den ene enden. Den uten noe den bare lå der, helt til vi blåste på den. Mens den med såpe, den kjørte bortover helt av seg selv.Rart, men de voksne sa at det er fordi vanndråpene ikke liker såpe og må slippe taker på hverandre og da dytter de båten med såpe på bortover.


Vann er gøy- uansett. Og vi skal nok forske mer på det framover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar