onsdag 31. august 2011

Lyd fra oven...

... og "se på alle de jordbærplantene her a!"

Etter at utelivgjengen haddde lekt ute i barnehagen og spist bålstekte ostesmørbrød til lunsj gikk turen opp i Sagerudskogen på jakt etter røde bær og store maurtuer. Og vi fant begge deler!

Ubestemte traner på vei et annet sted

På veien dit hørte vi noen rare lyder oppe i lufta og snart kunne vi se noen traner som fløy i noen som kunne minne om en snøplog eller en slags V. Men de var nok ikke helt enige om hvilken vei de skulle for så fløy di litt hit og så fløy de litt dit... Men det er nok snart på tide at de flyr sørover.

Den gær digre "mørrv-stua" blir bare større og større.
Og det er spennende å se på hvordan mauren jobber. Vi så noen som bar på en
bit av en sopp også. Ikke viste vi at mauren likte sopp, men nå vet vi.

Litt lenger opp i skogen fant vi igjen det GÆR DIGRE maurtua vi oppdaget i fjor, og det bor fortsatt mange maur der. Vi vi hadde med sukkerbiter til dem og så hvordan de med en gang samlet seg rundt sukkeret vi la på maurtua. Noen satte seg oppå de store sukkerklumpene mens andre bar små sukkerkorn bortover maurtua mot inngangene i tua. Det var skikkelig spennende.


Denne knuste vi og lot maurene få.

Se mauren bærer "store" sukkerkorn i munnen sin,
- oj, da må den være veldig sterk.

Etter maurstudie og mye maursnakk så vi rundt oss og oppdaget masse tyttebær. Men det er nå ikke alltid like lett å huske alle navn, så om det er jordbærplanter eller tyttebærlyng vi ser... ja det er ikke så lett å huske. Men det var iallefall røde bær. Derav kommentaren vi startet innlegget med.


En og en plukker vi bærene som skal bli til godt tyttebærsyltetøy

Vi plukket litt tyttebær og plutselig var det en diger frosk som hoppet mellom lyngen, så da måtte jo den følges og sjekkes ut. Vi plukket til vi ikke gadd å plukke mer, for tyttebæra er jo i skogen og vi skal snart på tur igjen.

Hva vi skal bruke tyttebæra til, jo vi skal koke syltetøy seinere i høst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar