torsdag 4. august 2011

Sommestille...

Det røde huset på Tjura lytter inni seg, det synte det var en lyd....

Det har vært helt stille inni det i mange mange dager nå, ja til og med uker! Bare ei lita flue har surret i vinduskarmen. Men den sluttet å surre den også, så den fant nok veien ut gjennom noen av de hullene barna har laget i luftenettingen i lufteluken den.

Helt stille har det vært, ikke en gang hun som vasker har behøvd å komme innom for å sope sand og vaske gulvene. Huset kan nesten kjenne hvordan det kiler i krokene når den tenker på moppen som pleier å svisjer forbi... men det er leeeenge siden. Noe av det siste som ble sagt var "God ferie" og det betyr at det blir sommerstille i huset. Bare noen dager med tastaturtatring ble det før det ble helt helt stille.

Men nå kan det ane både store og små føtter som går over gulvene, og ganske riktig.... Noen av ungene og de voksne er tilbake i barnehagen!!
 Litt etter litt fylles rommene igjen med barnelatter, snakking og lek. Og nå som dagene er sommerfine så lekes det på utsiden også. Ungene har lekt i dokkestua og med vann. De har kjørt dukkevogn og lastebil i sandkassa, de har husket og gravd i sanda.... også har de spist is... Det er jo sommerfint ute jo!

Midt-på-dagen-strekk med lydbok på tjukkasen. Livet er herlig!

Nå er det unger både inne og ute og ute og inne, og det bakes, og spises og males og fikses. Ja huset har til og med fått ny farge på noen av veggene inni seg!
Flere og flere barn og voksne kommer tilbake fra sommerferie, og de har masse å fortelle. Og snart kommer det nye barn også, og en og annen ny voksen, og det røde huset synes det er like stas med alle sammen.

Det er herlig å være den røde barnehagen på Tjura synes huset!
Herlig når det er liv og røre både inne og ute!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar