onsdag 6. april 2011

Vann, vann -VANN i strie strømmer!

På uteliv i dag lærte vi mer om kart og kompass. Vi har brukt det mange ganger før, men det begynner å bli mange måneder siden sist. Men vi husker ganske godt, og sammen husket vi alle karttegnene som vi trenger å vite.


Høydekurver nesten som på ordentlig

En av de voksne har fått låne litt utstyr i fra O-gruppa, derfor fikk vi lære om høydekurver på en litt annen måte. De har vi før kalt for brune bølger, og vi vet godt at de brune bølgene betyr enten oppover eller nedover bakke. Men nå har vi altså lært et nytt ord- høydekurver.
Og så var det på tide å finne fram kartene og ut i terrenget. Dvs, vi gikk oppover veien mot Tysjøen. Det er et kjempefint område å øve seg på for vi har både hus, bekk og å, veikryss, ferist med gjerde, skog, åker... ja ALT hva vi trenger å vite om for seinere både kunne tegne eget kart og gå på nye steder og finne veien på kartet.


Nå er vi akkurat HER.

Men vi hadde da ikke gått langt før det ble ekstra moro. Vi barna, vi elsker alt vannet som sildrer og renner og samler seg i små og store dammer. Det gjør kanskje ikke de voksne for nå sier de hele tiden: "Ikke gå dit, gå ut av vannet, det er ikke noe lurt å hoppe i de dype vanndammene, kom nå så går vi videre, ikke driv der i vannet, kom nå".... skikkelig mas altså. De maser så masse at de ikke engang får tatt bilde av den fantastisk kule vårbekken som ble av den egentlige bekken som flommet over.... Men plaskende moro var det, både å følge kartet på turen (og vi er skikkelig flinke til å finne ut hvor vi er altså) og å plaske litt rundt i vannet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar