fredag 15. april 2011

En helt vanlig fredag...

....men kanskje ikke helt vanlig heller? Vi merker at det er den siste dagen før påskeferien. Både barn og voksne er opptatte av at det straks er en uke med fridager som kan fylles med det vi har lyst til. Samtalene har vært preget av hva man skal gjøre i påsken og ønske om velfylte påskeegg. Noen reiser på hytta og andre skal kose seg hjemme.Etter å ha fargelagt påskeegget, klippet vi de ut.


Vi laminerte dem og satte i sløyfebånd. Flotte påskemedaljer ble det.

Ungene har brukt dagen til lek og moro, Øysteins påskeblyant, siste innspurt i påskegg-laging for de som hadde lyst til det og selvsagt fredagens samlingstund.


Påskekyllinger og påskeegg


... og påskeharer, alle ala Øysteins blyant
Før samlingstunden ble det også tid til både litt dataspill, togbanebygging, lek med småbiler og en og annen lesestund.


Fredag er av og til data-dag.


Ingen  ting er som å dele en god bok med gode venner

Fredag er beat for beat dag, også her i barnehagen. Det er laget et eget opplegg av en av de voksne, der det er barnesanger på lappene. Vi har to sofaer som vi sitter i under samlingstunden og disse utgjør konkurransearena. Konkurransen er stor mellom de to sofaene og det er virkelig om å gjøre å unngå de røde ordene.


Vårt eget Beat-for beat, med kjente barnesanger.

Alle barne får trekke lapp etter tur og finne kjente bokstaver på lappene før enten seniorene eller de voksne sier hva det står der. Flere av seniorene klarer å stave seg gjennom enkelte av ordenen og andre holder styr på antall poeng og poengsummen totalt. I dag fant de ut at begge lag fikk sju poeng, i form av påskeegg i anledning påsken, og at totalen ble 14 poeng, som igjen gir sju til hvert lag, når man deler det på to.


Litt skummelt er det av og til, å mate den blå Pelikanen.

Premien er å gi  den blå pelikanen "mat" før man går i do kø, alltid spennende å  legge fisken oppi munnen på den....tenk om den "biter"...men stort sett kommer den med godlydene sine.

Så mat, påkledning og utelek, før vi alle ønsket hverandre god påske.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar