torsdag 14. april 2011

Fugleperspektiv

Det er merkelige greier altså, det der med kart. Alt blir så rart.
De voksne sier at huset i barnehagen er en firkant, men det er da rødt og stort da egentlig. Og med tak på....Der er barnehagen

Men med litt hjelp av de voksne fant vi fram hvor vi var på kartet. Vi fant husene vi gikk forbi som forskjellige svarte firkanter på kartet. Da vi gikk over Tjuraåa, var det en blå tjukk strek på kartet og når vi kom til sagerudskogen kunne vi se at kartet viste grønne felter. Og det morsomste var alle de små oppoverbakkene, de er som brune bølger på kartet.


"Jeg er storerer enn deg, jeg har vokst mye så"
Men nå er vi klare for tur.

DER er Tjuraåa.

Brune "bølger" på kartet betyr enten oppover- eller nedoverbakker.
Her betyr de oppover
Vi tittet på mauren i maurtua og en av de voksne lekte maur og "luktet med følehorene" for å kunne finne ut hvem som var på tur. Vi så at en elg som hadde bæsjet på snøen og litt lenger borte hadde den nesten spist opp ei hel buske, til og med barken hadde den gnagd av. En av de voksne tullet og spurte oss om vi trodde den hadde klødd seg på rompa med buska, men det fant vi ut at det hadde den ikke gjort, for alle kvistene var spist opp. Ikke rart den måtte så masse på do litt lenger ned i veien da...


Vel framme smakte det godt med selvsmurt matpakkeEtter mat laget vi noen seilbåter og seilte på en vanndam vi fant i skogen.

Og nå holdt vi på å glemme å fortelle om dagens vårtegn: Marihøna eller gullkua som noen av de voksne sa. Men den ligner da ikke på en ku da... Den fløy avsted før vi fikk tatt bilde, men vi har iallefall sett en i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar