torsdag 28. april 2011

Små rompetroll, små rompetroll...

er morsomme å se!

Men det er da kjempespennende med meitemark også. Lenge siden sist er det også, for vi har ikke sett mark siden vi laget  meitemark-terarium i høst. Vi gikk forbi noen som spadde i blomsterbeddet sitt og som lurte på om vi ville se, og vi lar oss ikke be to ganger om slikt. Alt som spreller, flakser, kryper og flyr er spennende.... og litt skummelt.


En våryr og sprellende meitemark kiler litt i hånda

I dag har vi vært ved froskedammen vår her på Tjura. Og hentet froskeegg...
Det var litt lite vann igjen i dammen, så de så ikke helt tipp topp ut. Men vi tok de med oppover til barnehagen igjen. Før vi gikk på hjemveien leste vi litt i ei bok om frosker, rompetroll og om de store vortete paddene.
På veien traff vi på de som spadde i blomsterbedet sitt igjen, og de fikk beskue froskeeggene våre. De var enige med oss om at helt sikre på å få til rompetroll kunne vi ikke være. Men tror du ikke de hadde en egen liten froskebekk du da?? Joda, det hadde de. Så vi byttet like godt ut eggene vi, og i bekken hadde det også blitt noen bite, bite små rompetroll også, så vi fikk begge deler vi!
Nå svømmer det sånne mini rompetroll rundt i froskeakvariet vårt, de er så bite bite små ennå, så vi har heller et bilde av søsknene deres vi... Så kommer det nok flere rapporter om hvordan det går i akvariet vårt.Hvordan det går med fuglekassen på kjøkkenvindet vårt sa du? Der er det ennå ingen leieboere, men det er mulighet for visning hver dag. Og det er flere intereserte fugler som har vært å tittet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar