tirsdag 14. desember 2010

Kirkebesøk

Seniorene ble invitert til adventsamling i kirken sammen med de andre seniorene i kommunen.
Før vi dro på besøk til kirken hadde vi noen ting vi skulle forberede. Vi tegnet tegninger, laget juletrepynt og øvde på noen julesanger.
Vi skulle tegne tegninger, og før vi startet å tegne leste vi litt om da jesus ble født. Vi snakket om det vi hadde lest og begynte å tegne. Men det var litt vanskelig å tegne noe fra dette syntes ungene. Både Jesusbarn, stall, engler og stjerner hørtes kjempevanskelig ut. Men etter litt prat fram og tilbake fant vi egentlig ut at de tre vise menn var omtrent som julenissen.De kom med pakker til Jesusbarnet og vi får pakker av nissen. Og seniorene hadde laget nissekor med Øysteins blyant, så DET var lett. Så da var det plutselig kjempelett og det ble mange flotte nissetegnigner. Jentene ville heller lage hjerter, så de tegnet masse flotte hjerter på arket sitt fordi vi er glade når det er jul og fordi noen er glade i hverandre.
Alle tegningene våre og til de andre barna hengte presten opp på veggen ved alteret.


Her er Tjurabarna med å henger opp sine bilder.


Vi skulle lage juletrepynt også, og vi valgte å lage juletrelenker. En kjempe, kjempe lang lenke som gikk rundt og rundt treet. Se så fint det ble...
Etterpå gikk vi rundt juletreet og sang "Et barn er født i Betlehem" og "Deilig er jorden". Etter juletregangen fikk vi høre litt om da Jesus ble født. Presten hadde med seg en krybbe med en dukke oppi som forestilte Jesus, den fikk ungene komme fram til for å titte. Noen av barna fikk også holde i dukken og legge den ned i krybben. Mens de gjorde dette snakket han om den aller første julekvelden.

Helt til slutt sang vi "Jeg er så glad hver julekveld".

Kirken er altid litt spennende å besøke og de fleste har vært der før. Og de har mange historier å komme med. Ungene blir nesten litt andektige når de kommer inn i det store rommet, og midtgangen frister veldig til løping... Men Tjura seniorene er utrolig greie å ha med seg på tur. Ingen løping eller høye utelyder inne i kirken og de sitter muse stille og lytter når de får høre historien om jula.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar