fredag 17. desember 2010

Juletre og fjøsnisse i skogen

I går var det 16. desember og på årsplanen sto det bilde av et juletre.Og tradisjon tro er det nissen som kommer med juletreet, for vi kan jo ikke bare gå ut i skogen å hugge et hvilket som helst juletre.
Vi snudde på dagen og gikk ut å lekte i nysnøen. Det er så moro med all denne snøen, og det spruter herlig når vi aker ned fra haugen.

Etterhvert gikk vi til Gråbeinskogen, vi ropte på NISSEN! men ingen kom.... Så da lekte vi litt mens vi ventet, for selv om han ikke hoppet fram da vi ropte kan det jo hende at han hørte oss...

Mens vi venter...
Plutselig var det noen av de voksne som sa at de syntes de så noe rødt borti skogen. Og gjennom skogen fra barnehagen kom nissen!


Her kommer han...

Å det var både litt spennende og litt skummelt... For hva har denne karen fått med seg i året som har gått, og hva har han i sekken sin?? Han sa han var en fjøsnisse, og hadde stor stor mage, nesten ned på knærne! Det var forsi han hadde spist så masse grøt...

Noen er veldig modige og går rett bort å sier hei, andre holder litt avstand.
Juletrærne, ja for vi må jo ha to, var satt igjen i barnehagen. Det ble jo så fryktelig mye å bære på for den gamle krokryggede nissen. Han hadde stor sekk og når han fikk satt seg, åpnet han den og tok opp en liste... Han hadde faktisk en liste med seg der han hadde notert litt om noen av barna. Han har nok tatt seg noen runder rundt barnehagen og tittet, sånn rett føre jul. Men alle fikk pose med litt godt og en klementin i.


Stor sekk med mye rart i...
 Tilbake i barnehagen var det tid for samlingstund og tid for å flytte nissen på vinduet igjen.
Han hopper stadig nærmere den 24!!


En ekte fjøsnisse, med masse skjegg og hjemmestrikket lue har vi på Tjura

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar