onsdag 15. september 2010

En dag full av vinnere...

Hvis man tager rundt omkring 35 femåringer og ei diger fotballbane med tilhørende steinrøys, bjørkeskog, tarzanhuske, vollyballbane og litt mer område rundt, så får man utrolig mye løping altså. Det er mange små føtter som har løpt og løpt og løpt i hele dag. Og mange små kropper som sover godt i natt, tenker jeg.
De første duppet neste av alerede under æftasmaten i dag. For i dag har vi i Tjura barnehage arrangert Fotballens dag for oss selv og de andre 5 åringene i barnehagene rundt om i Grue. Alle kom og de strålet om kapp med sola.


Full fart og ingen lette taklinger
Innstillingen vår allerede til frokost i dag var å vinne.... Det var ikke SÅ viktig altså, for vi skulle gjøre vårt beste, men vinne ville vi gjøre uansett..Og det er fint å sette seg mål for dagen.
Og med en gang vi kom til Tjuraskolen startet "oppvarmingen" (les løpingen). Anne bidro med dribletrening, men det skulle mye til for å stoppe målhungrige Tjuraunger. Ungene fra de ulike barnehagene fant hverandre fort og de byttet på hvem de lekte med og hva de lekte, så det var ikke bare fotballdag. For å oppsummere kort kan vi ta med denne kommentaren: " Nå har vi lekt sammen, så nå er vi venner".


Etter mat, ja for mat må man jo ha på en dag fylt med aktiviteter, og ifølge flere av barne var de iferd med å "sulte ihjel" allerede når klokka tippet 11. Altså, etter mat var det tid for KAMP. Tjurabarna hadde gule vester og utgjorde det gule laget, de andre hadde et mikset draktsett. I starten var det seks gule utespillere og Bjørnar i mål, mot to utespillere og en keeper på det andre laget. Men når Aina ville være med å spiller, var alle Tjuraspilleren sikre på at hun inngikk i Tjuralaget. Men hun hadde blå genser og ble med på miks laget,da var det mange oppgitte blikk og en klar beskjed om at DET, det var urettferdig altså...
Etterhvert kom det flere spillere til og noen fortsatte og ander ga seg. Men det ble flere takklinger, noen tårer, mange mange mål og dertil gledesrop på Tjura arena i dag.

Skotøyet må sitte ordentlig, skal det bli mål 
På veien hjem stoppet vi og så på ei nabodame som tok opp gulerøtter. Og jammen fik vi ikke prøve å dra opp noen vi også. Vi fikk også med oss noen hver tilbake til barnehagen. De blir til æftasmat en dag.
Vel tilbake i barnehagen fikk alle diplom for god innsats og en velfortjent hvil av slite fotballføtter før æftasmaten.

Og på spørsmål fra de andre om hvordan det hadde gått, så var beskjeden klar: VI VANT!! :-)

2 kommentarer:

  1. Høres ut som en toppers dag for 5-åringene! Og, ja, det var en sliten gutt til kvelds som forhåpentligvis sover godt hele natta! Hadde besøk her i ettermiddag av en fra Solungen, og han sa klart fra at de hadde vunnet og at han hadde scoret 6 mål :) Så tror nok at alle føler seg som vinnere ja!!

    SvarSlett
  2. Godt å høre at alle følte at de hadde vunnet litt.

    SvarSlett