onsdag 8. september 2010

Så rart...

Vi opplever så mye rart på tur altså... Og vi studerer og funderer og opplever med hele oss. Vi har en forkjærlighet for insekter i Tjura barnehage. Bare i dag har vi  fanget en GÆRDIGER edderkopp, istede for å plukke tyttebær. (Nå hadde vi jo strengt tatt plukket nesten to liter bær allerede, så vi følte oss litt ferdig) For det var jo mye mer interesant å se på den enn å plukke enda mer bær. Se på bildet hvor stor den er!!

Vi har også hatt en "pytte-liten" edderkopp på en pinne og sett hvordan den heiste seg opp og ned på tråden sin, før den fløy avgårde med vinden. Og da ble tråden lang da!


Larver og marker finner vi jo over alt om dagen, noen er brune og tykke, andre er hvite og tynne. Og vi plukker de opp og kjenner på, ser på og lar de kravle litt i hånda før vi slipper de ned igjen.

Vi har sett en maur som bærte en annen maur, men vi skjønte ikke helt om den var død, syk eller bare litt lat...Uansett liten og sterk er mauren, så det var ingen sak å bære på en av samme størrelse.
Og når vi satt der å studerte maurene som gikk på stien, var det noen av barna som ville at maurene skulle tisse på en pinne. For det har vi luktet og smakt på før.
Men da fant vi ut at vi må finne ei maurtue, slik at mange maur tisser samtidig.
Og gjett om vi fant tua! Det var tidenes STØRSTE maurtue! Å FY F... var det en pode som utbrøt, og det sa vi ingen ting på, for det her var store saker!Den var like høy som de voksne i barnehagen,så her er det tydligvis mange mange flittige maur som har bodd i mange år.
Også snakket vi om at dette bare var 1/3 del av tua, så det er nesten så vi ikke skjønte hvor langt ned i bakken denne maurtua gikk.

Det siste bilde her er bare for å lage en påminnelse om hvor flott det er ute i skogen nå, med sol og herlige høstfarger. Tid for turer nå, for å nyte septembersola og plukke litt tyttebær til søndagsdesserten :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar