onsdag 8. september 2010

Rosa er ikke altid sukkersøtt

Bærsesongen er her og vi nyter herlige turer i skogen på utkikk etter blå og røde bær. Tilbake i barnehagen lager vi noe av det vi har plukket sammen med ungene.
Blåbærpaien som ungene hadde hørt om hele turen ble laget til æftasmat for hele Gråbein-avdelingen.Og den skulle være GÆRGOD, ja noe bedre fantes nesten ikke sa de voksne som var med på turen. Og paien ble gærgod, men de aller fleste barna syntes nok isen var bedre...

Tyttebær, ja det er fint til trollkrem det. Og rosa dessert etter lunsj må vel iallfall falle i smak for jentene?? Noen av seniorgutta plukket bær, renset, knekte egg og vispet sausen på egget sammen med sukker til det ble stivt. Så blandet de inn bær.Og det  ble så rosa...De prøvesmakte også, og var enige om at det her, det var gode saker... Og det var riktig så godt med trollkrem til dessert på en fredag, men det var mange som fikk seg en overraskelse over at det faktisk var både søtt og surt. Uvant for mange.

Men det som gjør dette ekstra fint er at vi i tillegg til å smake på nye ting, er på tur sammen, alle opplevelsene vi har underveis, de gode samtalene, nye erfaringer og det å kunne lage noe for de andre i barnehagen.

Vi koser oss både små og store!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar