torsdag 23. september 2010

Da må vi være veldig stille...

Og DET er vanskelig det!

Treåringene skulle på uteliv i dag og satt samlet rundt kjøkkenbordet. Der fikk de være med å smøre mat, pakke sekken og de voksne kunne fortelle at i dag skulle vi studere mauren.
"- Jeg har lyst til å se mange store bjørner jeg", kom det kjapt fra ett av barna. "Tror du det finnes bjørner i Tjuraskogen da?", sa en av de voksne. "Åå ja", kom det kjapt tilbake. "Jeg har lyst til å se ælj jeg" sa et annet barn. "Men jeg vil se svaner", sa et tredje. "Ja DA må vi nok være veldig stille i skogen i dag" , sa de voksne snusfornuftig.. Akkurat som om det er så lett,det er jo så mye spennende å se på og spørre om i skogen.

Vi hadde ikke kommet langt før vi fant den første maurtua. Den har vi sett på tidligere og da har det vært yrende liv der. Nå gikk alt litt mer sakte, så mauren synes nok det begynner å bli kjølig i lufta.

Hvem har bæsja??
Like ved maurtua så vi at det var andre dyr i skogen også, for noen hadde bæsja på stien. Flere ganger så vi forskjellig bæsj og vi var innom alternativ som ekorn og elefant før vi landet på elg og rådyr.

Vi fant en lysning i skogen som vi slo oss ned på, og der var det masse spennende rundt.
Vi fant flere maurtuer, både små og store, mystiske hull der vi tror det bor ei mus og vi kunne prøve kreftene på noen gamle trær. Mauren i den ene tua var fulle av liv og de prøvde å tisse på oss, for å skremme oss vekk. Men vi var så nysgjerrige at vi nesten krabbet oppi tua istedefor. Men noen maur var skikkelig innpåslitne og prøvde både å tisset på fingeren vår og bite oss i negelen...

Ingen bjørner, elger eller svaner ble observert på turen, men vi hadde mange gode opplevelser for det...

Teamwork...
Ilter liten krabat

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar