fredag 12. desember 2014

Svart senker natten seg.....

I dag har vi feiret Lucia i barnehagen vår!
Det er en litt rar dag, for det er ingen barn som kommer før klokka nærmer seg åtte. Og det virker som om foreldrene har all verden med tid akkurat denne dagen. Vi kler oss i hvite kjoler, med røde bånd og jenten har glitter i håret. Guttene får låne slike spisse stjernegutthatter, hatter som enten er litt for store eller litt for små. Som sitter litt skeivt og som blir ned i øynene....

Gnager på ørene gjør de også, iallefall om de er i bruk i over en time. Det har seniorguttene fått teste ut i dag, de har nemlig men med seniorjentene spredd Luciaglede på Grue alders og sykehjem.
Vi har sunget for gamle menn og damer som har samlet seg på dagligstuene og vi har besøk de som er så dårlige at de må ligge i sengen sine inne på rommene deres. Og alle ble så glade, noen sang med, klappet takten og noen måtte tørke en tåre eller to. Ikke fordi de var triste, men fordi de ble veldig glade når vi kom og sang Luciasangen og andre julesanger.
Vi var også innom rådhuset og på skolen, når vi først var på Kirkenærtur.

Men dette skjedde litt utpå dagen, for på morgenen gikk vi Lucia i barnehagen for alle foreldrene våre, noen besteforeldre og søsken. Og det er både morsom, spennende og litt skummelt. For det er helt mørkt i barnehagen vår, bare lysene til jentene lyser opp.... Men vi gikk og sang så godt vi kan, og alle syntes vi var veldig flinke. Etterpå koste vi oss med lussekatter og pepperkaker som vi har bakt tidligere denne uka.

Når  seniorene var på kirkenær kom det noen gamle og lånte grillhytta vår. Så da gikk Rompetrollene Lucia for de, og vi sang også både Luciasangen og mange av de andre kjente julesangene. De syntes vi var SÅ flinke, og de koste seg med lussekatter som vi spanderte på dem. Det var veldig koselig å få besøk!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar