fredag 19. desember 2014

Mandel i grøten

Det yter av liv i den røde barnehagen på en torsdag, det kryr av mange små rødkledde nisser. Både med og uten skjegg, noen med nisselue, noen med nissekjole og noen med røde nissedrakter!

Det er nissefest med innlagt nissemarsj og grøtspising.

Vi gikk en runde her på Tjura og gledet iallefall hønene og endene med litt gammelt brød.Etterpå hadde vi samlingstund og siden det er mange som etterhvert tar juleferie så trekte nissen alle lappene den hadde igjen i sekken sin og vi har nå fått pepperkakene våre alle sammen. Det er SÅ stas med denne altså.

Etter samling var det tid for mat, vi hadde langbord- for det bruker vi å ha når vi har nissefest. Hun som er på kjøkkenet og lager grøt kunne fortelle oss at det var TO mandler i grøten! Og de som fikk mangelen og kunne vise fram den fikk hver sin marsipangris!


Roen og konsentrasjonen senket seg rundt matbordet- her gjaldt det å tygge grøten godt slik at mandelen ikke glapp.... Og ikke minst passe på om hvordan det gikk hos sidemann, tenk om han eller hun fikk mandelen!

Det var stille en liten stund, noen av de eldste undersøker grøten sin nøye mens de spiser forsiktig tar skje etter skje med grøt og putter i munnen. Så lyser det første nissefjeset opp og en lys jentestemme utbryter "jammen jeg har jo fått mandelen jo!"  Og rett etterpå kommer det et begeistret utrop fra en nissegutt et par plasser bortenfor på krakken "jeg har mandelen!" Og rett etterpå var det en og annen nisse som var bråmett og ikke orket mer grøt..... Men det var mange smånissemager som orket mye grøt, for nissegrøt er gærgætt for den som er nisse, enn bare for en dag!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar