tirsdag 11. november 2014

Skogen bak Gråbeinskogen

Skogen bak Gråbeinskogen er et uutforsket sted. Vi har kun vært i kanten av den skogen noen ganger når vi skulle plukke bjørkekvister. Men i dag har Maurene utforsket skogen nesten med hele seg!
For det var litt vanskelig i starten, det var mange små trær, hull, steiner og turer som skulle forseres - I OPPOVERBAKKE!

Det sier seg nesten selv, det måtte bli noen knall og fall og litt stedvis krabbing, men opp kom vi! Der, fra toppen av noe vi kanskje kan kalle for Gråbeinhaugen, kunne vi skue utover "skopamaskinens" fullførte jobb - ingen trær som står oppreist i Gråbeinskogen, bare mange spor, kvister og noen trestokker som ingen vil ha....


Elgen har tråkket i gjørma og laget spor.

Her er saltsteinen, den som elgen kan sleike på....
 Vi gikk videre innover i skogen, og kom til en saltstein der elgen hadde tråkket og laget avtrykk i gjørma. Vi fulgte spent stien elgen hadde tråkket opp videre innover i. Skogen- nå var vi da liksom litt på elgjakt og prøvde å være litt stille....ikke lett når det er så mange barn med mange spørsmål og ytringer å komme med.

Her er det et lite musehull, i enda av stokken
Vi lekte litt underveis, når vi fant fine steder å stoppe på. Vi undersøkte mose, fant elgbæsj og rådyrbæsj. Og jammen oppdaget vi ikke ei lita skogsmus også, og musehullet hennes. Det var spennende, for den løp fort fram og tilbake mellom musehullet og en liten stokk like ved.

Spennende å følge med om musa løp inn og ut av hullet sitt.
Vi fulgte stien videre innover i skogen, over et gjerde og plutselig var vi i Beritskogen! Det var litt rart da, at vi startet i Gråbeinskogen også kom vi til Beritskogen til slutt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar