onsdag 19. november 2014

Det viktigste er å leke

Hva har du gjort i barnehagen i dag?

Spørsmålet kommer nok ganske ofte i småbarnshjem, gjerne rundt middagsbordet. Og ganske så ofte vil man som forelder til et barnehagebarn få et ganske så likt svar.....nemlig LEKT....

Og det er det vi gjør i barnehagen, så å si hele tiden. Vi leker!

Her fra i dag, vi Rompetrollene leker med togbanen, etter en formiddag ute i skogen. Vi bygget togbane og laget hus, vi konstruerte og diskuterte, var litt uenige for så å bli enige. Vi lekte litt sammen og litt hver for oss - men hele tiden på samme sted i barnehagen. Da kunne vi når som helst besøke hverandre i leken og leke sammen på de samme skinnene.Ute i skogen lekte vi med det vi fant. Vi var på Gråbeinhaugen, som vi har funnet etter at alle de store grantrærne har blitt hugget av skogsmaskinen. Der er det noen store bjørker, med masse skjegg på! Og inntil den sto det noen mindre bjørker, og det var en stein der også.... Så da kunne vi bygge et skip, en sjørøverskip med ror og sånn.... med kvister og mose.


Etterpå lekte vi at vi var bjørner som gikk i skogen og lette etter mat. Vi krabbet tungt rundt i lyngen, brummet og lurte på om vi kanskje skulle gå i hi snart. Tre av guttene og en av de voksne på oppdagelsesferd langs en sti som gikk innover i skogen. Vi lekte at vi skulle på bjørnejakt....også fant vi en kjempefin plass å leke på. Men vi fikk ikke lekt der, for vi skulle tilbake til barnehagen og spise lunsj. Men vi VET hvor vi skal leke neste gang vi skal på tur til Gråbeinhaugen!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar