onsdag 4. juni 2014

Kom å se hva jeg har funnet!

Det drypper fra takrennene til den røde barnehagen på Tjura og den tidligere blå himmelen er dekket av mørke skyer proppfulle av vann. Inne i garderoben trekker Knertenbarn og Maurer på seg regnbukser, regnjakker og sydvester, på med støvlene også tumler de ut døra og løper i full fart ned mot sandkassa! De stopper ved den gule båten og titter håpefull oppi den før de ser smilende på hverandre og utbryter "jess! Det er mie vatten oppi her, kom vi henter bitter og spaar i den blå kassa". Barna løper i samlet flokk bort til den ene lekekassen og henter seg bøtter og spader, og snart var båten "tømt" for vann og bøttene inneholdt herlig søle!

Snart var alle som skulle på tur kommet i barnehagen og vi fant fram turtau og stilte opp på rekke ved porten - Beritskogen var målet vårt og vi gikk av sted. Jentene stemte i "det går et festtog gjennom landet" - de hadde nok litt igjen av 17.mai følelsen.

I Beritskogen gikk vi innom ei maurtue og tittet, men enda vi nesten krabber helt oppi den så vi ingen maur. De var nok inne i dag, kanskje de ikke liker regn og kanskje de ikke har regnklær å ha på seg? Vi hadde nesten gitt opp håpet  om å se noen mørrver i dag, da vi fikk se det var en liten en som strever seg over toppen av maurtua. Vi lot den klatre opp på en pinne slik at vi kunne se nøye på den. Den gikk fram og tilbake på pinnen, litt opp og litt ned, og av og til rundt på pinnen også. Vi satte den tilbake i tua og fortsatte litt til inn i skogen. Og snart lekte de fleste barna rundt ei rot fra et vindfall.

De voksne snakket om at det er litt rart dette her, uansett hvor vi er i skogen - finnes det et vindfall så er barna der og graver i jorda. Og vi har studert og undret oss over  de ulike fargene jorda har før. Og i dag som det hadde regnet på den så kunne vi ta jord i hånda og kna den sammen til små klumper. Etter litt graving utbryter en av jentene, henvendt til de voksne "Kom å se hva jeg har funnet!",  før hun kommer løpende - ivrig etter å vise fram dagens skatt. Og der, i en jordete og møkkete liten hånd ligger det, det lille insektet. Helt stille.....kanskje det er dø??!?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar