tirsdag 6. desember 2011

Julesang på formiddagstreff

I dag har noen av oss vært i kirkestuen og underholdt på formiddagstreffen til diakoniutvalget.
Vi synger jo julesanger hver dag nå, for vi øver til Lucia og til vi skal synge for nissen som kommer til oss i skogen. Og i dag skulle vi synge for noen som er gamle og noen som ikke er så gamle, men som alikevel er mange mange flere år enn oss.
Vi hadde pyntet oss litt ekstra i dag, og var spente før vi skulle reise. Og noen av oss syntes tiden på formiddagen gikk litt sakte, for det gjør den jo gjerne - tiden altså - når vi gleder oss til noe.

Her er vi på vei inn i kirkestuen, med noen sommerfugler i magen
Da vi kom inn i kirkestuen satt det mange fremmede å snakket sammen og vi satte oss også å snakket litt sammen. Vi ventet på at ei dame som de andre sa var sjefen for dette. Hun skulle ønske velkommen. Da det var gjort skule vi synge en sang som vi ikke hadde hørt så ofte før, den het "Gjør døren høy". Og da fant de voksne fram sangbøker. Og vi fikk også låne sangbøker, hvis vi hadde lyst. Og det hadde vi. Vi bladde i bøkene og sang med, selv om vi ikke helt kunne teksten og iallefall ikke kunne lese teksten.

Spennende med sangbøker
Så var det endelig vår tur til å synge de sangene vi har øvd på. Vi sang "Et barn er født i Betlehem" med klare og fine stemmer, og vi så at mange av de gamle smilte. Så sang vi Luciasangen, "En lang lang rekke med venner" og noen til. Vi neste helt til slutt sang vi "På låven sitter nissen" og det første verste sang vi to ganger , slik at de andre kunne være med å synge litt de også. De klappet for hver sang vi sang og ble så blide og glade i fjesene sine. Og vi ble også mer og mer blide, for det er så moro å glede andre og vi er så glade i å synge. Så leste noen et par julefortellinger, og de sang enda mer. Og det var også ei dame der med gitar, og det var fint å synge med når hun spillte. Vi fikk bruke sangbøkene litt til, og innimellom spiste vi pepperkaker og drakk saft, for det fikk vi fordi vi var så snille og kom på formiddagstreffen og sang litt. Helt til slutt sang vi en julesang som heter "O`jul med din glede", og den var morsom for da kunne vi klappe og bukke og greier... Selv om vi ikke hadde sunget den så mange ganger så var det kjempelett å synge med på refrenget.

Så takket vi fint for oss, og fikk med oss en fin barnebibel  tilbake i barnehagen. og de voksne sa at de var så stolte av oss og at vi var kjempegreie barn å ha med på tur, for vi klarte å sitte å vente litt og var med å sang og takket pent når vi gikk...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar