onsdag 12. januar 2011

Skitur og skaraføre

Etter lunsj var det tid for årets første utelivs tur, og i dag valgte vi å gå på ski til Tjuraskolen. Skiløypene vi var så glade for rett over nyåret har snødd igjen, men det la ingen demper på skigleden.


Urørte løyper så langt vi kunne se...

Vi kunne ane hvor sporet hadde gått og la i vei. De voksne måtte holde seg i sporet, mens ungene lett kunne benytte seg av skaraen og gikk også utenfor sporet. Dette gjorde at det var lett å gå forbi om noen datt, for her er det viktig å gå først for enkelte... Så konkurraseinstinktet er på plass før vinterens skirenn.


Årets første skaraføre. Og ikke minst FØRSTEMANN!!

Det var mange spor å se på jordene på Tjura, det var både elg og rådyr som hadde vært ute og vandret. Også så vi noen spor som vi ikke var helt sikre på hva var, for det kunne være både rev, hund og gaupe. Men etter å ha sjekket sporene når vi kom tilbake til barnehagen tror vi ganske bestemt at det var gaupespor. Spennende var det uansett.

Spennende med fangstfeller

Det står ei revefelle nedi jordet ved skolen, og den var vi også innom og tittet inn i. Der kom det mange spørsmål om hvorfor den står der, hvordan den virker og ikke minst HVA som var inni fella nå. For inni der kunne vi faktisk se både griselabber og ei død høne...
Dette er ei felle som bare fanger, med god plass til reven. Ofte kan den bli sluppet fri igjen om den er frisk og rask, slik en rev bør være når den er ute å løper i skogen.

Reven har jo veldig fin pels og noen bruker dette til pelskrager på kåper og jakker. Det finnes også syke rever, som mister pelsen sin. Disse kalles skabbrev og det er greit at disse blir fanget slik at de ikke smitter andre rever.
Etter litt mer knall, fall og hvilepauser kom vi tilbake til barnehagen, det æftasmaten ventet på sultne og tørste skiløpere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar