torsdag 6. januar 2011

Rompetroll i snøføyka

eller det snør og det snør og vi snør nesten ned...

Men det er bare nesten. For det første, vi klager ikke fordi det snør. Det gir oss herlige vintertemperaturer og masse herlig snø å base i. For det andre så vil vi aldri snø ned i barnehagen på Tjura. Vi har snøskuffer til både liten og stor, og de er like populære uansett alder. Nå er det måkt masse flotte ganger både på plenen og i sandkassa og vi har laget mange hauger å leke på og i også. I tillegg til snøskuffer, har vi sånne gammeldagse snøploger av tre som ungene kan dra etter seg, disse er også utrolig populære.
Det bases, bygges, kastes og lekes i snøen. Traktorguttene vi har skrevet om før her på bloggen har sin fulle hyre med å måke, slik at de kommer fram med lastebilene. De har funnet ut at det er utrolig vanskelig å kjøre John Deere traktorene i snø, for de kladder på hjulene.

Her lages det vei til lekebua.

Og vi går på ski!!


Tålmodig venting på at de voksneskal få ski på beina.

Endelig er det blå swix føre for de som må smøre skiene og vi benytter sjansen til å komme oss ut i skiløypene. De snør jo ned, men de voksne går først og lager spor, så da går det helt fint.
I dag var det Rompetrollene som skulle få gå på skitur. Noen gikk litt, andrer gikk langt og noen gikk enda lenger. Det vil si, vi gikk ikke så kjempelangt  unna barnehagen. Det holder med noen runder på jordet ved Berit sånn helt i starten. Men skikunnskapen var raskt oppfrisket og denne gjengen er snart klare for langtur.

Rompetroll i snøføyken...
Det er mange av de voksne som er glade i å gå på ski, og vi vil ta mange både planlagte og spontane turer med de ungene som har ski i barnehagen. Så oppfordringen vår er å la barna ha med ski hver dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar