torsdag 25. november 2010

Vi venter, i spenning!

Nå er det ikke mange dager til desember. Og i barnehagen gjøres de siste forberedelser på den tradisjonelle adventskalenderen. Pepperkakehjertene er bakt og pyntet med både navn og nonstop, og noen er blitt hengt opp. Ikke alle, for vi voksne glemmer fra fra år til år hvor mye silkebånd som trengs for å henge opp alle... Men klart til 1. desember blir det.


Julemotiv og pepperkakehjerter er på plass.
Og vi voksne, vi er ekstra fornøyde med at vi også har fått ordnet med nye gardiner!

Ungene lar seg "rive med" i gleden og spenningen som følger med disse tidlige forberedelsene.
Det var jubel og glede når det luktet pepperkaker, og enda mer når de første hjertene ble hengt opp. Da var det nesten som de hadde sett nissen.... "-Kom!! " Bli med å se, jeg har sett pepperkakehjerter!!"
Og kommentarer som: "-Vi skal få de med hjem i dag" , "Nå er det ikke lenge til, for nissen har fått navnelapper i posen sin" (Nissen er den som sitter og skuer utover barnehagen med en pose med navnelapper oppi på fanget. Fra denne posen trekkes det hver dag, og den som er heldig å ha navnet sitt på lappen får med pepperkakehjertet sitt hjem)


Nissen er klar!

I forgårs var kalenderen på vinduet ferdig, og nissen på plass i rute 1, klar til start. I samlingstund ble opplegget forklart, slik at alle barna skal vite hvordan dette foregår. Dagen etter ble den voksne som hadde hatt samlingstund dagen før konfrontert med at den hadde nok glemt noe, noe som var veldig viktig! Nissen sto fortsatt på samme plass.... Ikke greit å holde styr på dager og når ting starter gitt. Men NÅ vet vi hvor mange dager det er til nissen skal starte sin vandring på vinduet, nemlig 6. Så nå har nedtelingen startet.

1 kommentar:

  1. Åh, som jeg savner barnehagen akkurat nå! Regner med at jeg kommer til å følge ekstra godt med på bloggen deres i desember:-)

    SvarSlett