onsdag 3. november 2010

"Learning by doing" og plaster

VI HAR LÆRT, for vi har nemlig gjort.
Og vi har gjort det flere ganger og på ulike måter.

"Hva da?" tenker du kanskje. Jo skjært oss, enten på kniv eller sag. Mange ganger!! Noen småkutt, noen enda mindre, noen litt hakkete og noen "ordentlig" gjort... sånne som vi må stripse... Ikke noe moro der og da, men vi har lært... Bare se her, vi har vott på hånda vi holder i kvisten med når vi sager. Hopper saga og er "sulten", blir det bare i votten... Da trenger vi ikke plaster eller bandasje.....


Seniortur i skogen er både lærerrikt og morsomt. Guttene var så ivrige etter å komme i gang med dagens tema at vi knapt hadde kommet oss mellom furuleggene før vi måtte si at vi var framme! Vi samarbeidet, øvet, saget, spikket og lekte godt. Og "tørrtrener" plastring i tilfelle uhellet er ute og noen trenger plaster.

Først festes plasteret på enen siden...

... så ta det rundt fingeren, etterfulgt av noen trøstende ord.

Vi snakket om spikkeregler, men dette er drevne gutter som kan dette fra før. Så de viste godt at man spikker fra seg, ikke mot andre og at man sitter rolig når kniven er ute fra slira. Så da ble det ikke brukt for førstehjelpspraksisen i dag heldigvis!


Spikke fra seg, og uten votter!

Vi er glade i å sage også, og se så fine årringer det var på denne lille grana.


Det var flere tyristubber der vi hadde slått leir også, vi saget av en bit for å ta med tilbake til barnehagen. Og det lukter skikkelig godt altså!

Vi fant og spikket til flere Knertner også, de sitter på gjerdet ved porten og ønsker deg velkommen i morgen!

Guttene på tur i dag var noen skikkelige arbeidsjern, og de saget og spikket i over to timer. Kun med en bite liten hyttebyggerpause. Og resultatet ble masse ved til grillhytta, vandrestaver, seilbåt, spyd og ei nykvistet gran. (Den har ligget det lenge med alt baret på, men i dag ble den nesten helt tom for greiner)


Resultatet etter sageglade gutter, imponerende !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar