tirsdag 15. desember 2015

Mamma'n min er også snill, nisse

Ut fra den røde barnehagen på Tjura tumler det glade ull og dresskledde barn. De løper stående ned i sandkassa for å leke av seg litt spenning mens de siste barna kler på seg og kommer ut. Snart er alle barn og voksne på begge avdelinger ute og vi lager et lite tog med barn, voksen og noen voktere med spente barn oppi.
Vi har nemlig fått høre at nissen hadde ringt til en av de voksne i barnehagen og varslet at han hadde tenkt seg innom Beritskogen akkurat i dag. Og han hadde så lyst til å møte oss, for han hadde noe til oss....

Og vil jo gjerne møte nissen, for vi er en gjeng tvers igjennom snille barn, hver dag, og ikke minst glade. I Beritskogen var det ingen nisse og se da vi kom dit, de voksne sa at han kanskje var forsinket så vi fikk leke litt så lenge. Vi lekte og vi lette etter nissen og vi holdt utkikk etter nissen. Men nei, han var ikke så se. Snart hadde vi nesten glemt hvorfor  vi var i skogen akkurat i dag og vi lekte og hadde det moro.

Plutselig hørte vi ei bjelle! Hvem kunne det være som hadde bjelle og var ute i skogen? Og der, på stien kom nissefar og nissemor! De fleste ansiktene fikk store smil, og vi løp nissene i møte. Tilbake der vi hadde lekt sto det noen barn med litt mer alvorlige ansiktsuttrykk, godt inntil en voksen. For det er lov å være bite litt skeptisk når det kommer nisser i skogen.

Snart hadde nissen konstatert at dette var de snille barna som går i den røde barnehagen og han åpnet sekken og delte ut små poser med litt adventskos oppi. Vi tittet og undret oss over både skjegg, mage og at nissemor snakket så rart. Det var fordi hun var så gammal og krokene kunne hun fortelle. Vi sang "På  låven sitter nissen"  som takker pakkene og nissene danset med. Nå som sekken var tom fikk nissemor ake i kjerre, og idet de går avgårde går en av firåringene litt etter, stopper opp og roper
"Mamma'n min er også snill, nissen".... Han synes vel hun også hadde fortjent en pakke med en sjokoladebit og klementin oppi nå i desember.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar