fredag 11. desember 2015

Lucia i barnehagen

Alle forberedelser er unnagjort i forkant. Lussekattene er bakt på begge avdelinger og barna har kost seg godt. Noen spiste en del deig mens vi bakte, andre sikret seg noen uten rosiner og andre igjen spiste bare rosiner. De minste barna bakte hver sin helt spesielle Lussekatt og fikk spise sin helt hjemmelagde versjon den ettermiddagen.
Mange av barna har malt lykter som lyste så fint på bordene og vinduskarmen. Personalet har møblert slik at flest mulig forventningsfulle søsken, foreldre og besteforeldre får sitte og kose seg.

Først er det litt hektisk aktivitet denne Luciamorgen. Det er kun voksne her; fakler tennes ute, lysene rundt på avdelingen tennes, det trakes kaffe, varmes gløgg og det settes fram Lussekatter. Alt gjøres i stand slik at alle kan kose seg denne lille morgenstunden.

Etter hvert kommer de første barna inn, noen er ferdig pyntet med hvite kjoler, røde bånd og glitter. Gutta får hatter og stjerner. Jentene får lys. Noen barn gleder seg veldig, andre er litt skeptiske og atter andre er sikre på at dette vil de ikke delta på.  Det er noe helt spesielt med denne lille timen denne morgenen. Etter hvert er de aller fleste klare til å gå. Lysene slukkes, barna står på den andre avdelingen og venter.

Søsken, foreldre og besteforeldre sitter rolig å venter. De anbefales å vente litt med å ta bilder, nyte øyeblikket og bare være. Barna kommer på rekke, syngende og det kjennes høytidelig. Det skimtes tårer, denne gangen er det hos foreldre og besteforeldre. Det er lett å la seg bevege av alle disse små i Luciatoget.
 Etter å ha sunget og gått runder rundt på avdelingen samles alle barna og synger flere sanger de har lært. Når man står bakerst der og tar inn alle inntrykk, ser alle glade og fornøyde voksne som smiler mot denne herlige gjengen, da kjennes det ekstra godt å jobbe her i nettopp denne barnehagen.
Det blir litt mørke bilder, det skal være slik dunkel belysning denne morgenstunden. Om en liten stund er dette gode varme øyeblikket over, men vi tar det med oss gjennom hele dagen.
Så er det klart for servering. Seinere i dag skal vi få besøk i Grillhytta vår fra Dagsenteret. En hyggelig Lucia stund som har blitt en tradisjon de siste årene. Vi fyrer opp i Grillhytta, en av barnegruppene synger og de eldre får servert Lussekatter og kaffe/gløgg. De koser seg sammen.
De eldste barna skal på Grue Alders og sykehjem og glede mange der. Nå kommer julestemninga inn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar