mandag 31. august 2015

De ER bare søte de.....

En lang lang rekke med venner, som holder i det samme gule turtauet, vandrer ut av porten til gjerde rundt den røde barnehage på Tjura En av de voksne bærer på en plastpose.
Praten går livlig mellom store og små, en sko tråkkes av i køen, hele rekka stopper opp og venter på at eieren av skoen får satt den på igjen. De minste som går innerst prøver seg på litt hopp og sprett langs asfaltkanten, men blir fort tilsnakket av bedrevitende seniorer. De vet at langs veien går vi bare "ordentlig" så da må Maurene slutte med sånt tull.

Litt unna barnehagen vår er det en hønsegård, med mer enn bare vanlige høner. Der går høner, haner, kalkuner,ender og gjess i skjønn forening.

De har hørt lyden av lystige barnehagebarn på lang avstand og løper, vralter og vagger bort til det hjørnet av gjerdet som er nærmest den veien de vet barna kommer.....også står de der og venter i spenning. Er det ned plastpose i dag eller er barna ute på tur tomhendt?Snart er den lange rekka med venner framhever hønsegården, gjensynsgleden er gjensidig og blir nok ekstra stor fra fuglene sin side når plastposen blir åpnet og den voksne  deler ut tørre, gamle brødskiver. Vi, barn og voksne, morer oss over løpende høner og gjess som nesten mapper borti fingertuppene vår når vi stikker biter av brødet gjennom hullene i nettingen.

Snart kommer det to små dunete gåseunger bort til gjerdet, og de ER bare søte de....erklærer firåringene høyt og titter smilende opp på de voksne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar