fredag 5. juni 2015

Maurtua

Vi er så heldige å ha skogen rundt oss på alle kanter i Tjura barnehage. Uansett hvor vi går som kommer vi til en skog. Ja til og med på Tjuraskolen er det skog.

Og i skogen er det mange maurtuer. Noen er små, andre litt større og noen er skikkelig store. Vi er ofte innom maurtuene vi går forbi og titter. Noen dager er det yrende liv i maurtuene, da er det som regel sol og varmt i været. Andre dager er det nesten ingen maur ute i maurtuene, da er det regn og litt kaldt. Så vi vet at maurene liker sol og varmt vær best. 
Og det ser ut som om de kanskje liker gule løvetannblomster godt også 


Hvis vi legger en liten pinne forsiktig oppi tua kommer maurene og vil undersøke hva det er, de er nok veldig nysgjerrige - akkurat som vi. Og da er det spennende å løfte opp pinnen og se maurene gå opp og ned på den. De tøffeste av oss pleier å ta mauren på fingeren for riktig å studere nærme.

Av og til når det er veldig mange maur ute på tua i sola kan vi holde hånden over tua, et stykke unna og enda så kan vi kjenne at de tisser på hånda vår. Det lukter veldig veldig surt, men smaker litt søtt...Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar