tirsdag 2. juni 2015

Har du sett på grisen???

I dag kom det en stooooor grå buss å parketre utenfor den røde barnehagen på Tjura. Til Knertenbarnas  begeistrede "ÅÅÅÅÅÅÅ" (mer om deres ÅÅÅÅ-kor seinere) og etterhvert så ruslet det regnkledde barn ut fra barnehagen og inn i bussen. For i dag skulle hele barnehagen på tur sammen. Vi dro til Klokkertutent besøksgård på Brandval og det er alltid like stas.

Når alle, både små og store, var på plass i bussen dro vi av gårde. Og når vi kom på riksvei 2 begynte moroa for de yngste. De har det nemlig med å si "ÅÅÅÅÅÅ" i kor hver gang de ser en buss, lastebil eller traktor kjøre forbi barnehagen. På riksveien er det litt flere av dette bilslaget, og de kjører gjerne et par sammen, så det vart mange "ÅÅÅÅÅÅ" før vi var framme på gården.

Da vi kom fram ble vi ønsket velkommen av Hilde, det er hun som driver gården. Hun kunne fortelle oss om alt det som har skjedd på gården i vår, av nye dyr, unger som har blitt født og hva det er greit at vi gjør og hva som er mindre greit.

I år var kattungene helt ferske, de var bare en uke gamle, så der var det bare lov til å se. Men det var mange kaningunger å kose med. Sauene breket veldig høyt "Bææææææææh" nesten hele tiden, for de var veldig kosesjuke. Geitene tygget drøv og snuste nysgjerrig på ivrige barnehender. Minigrisene gjemte seg under teppet, men kom ut etterhvert og hønene kaklet.

I den ene bingen lå det ei stor grisepurke og den hadde faktisk fått 17 grisunger! Men nå var det bare 7 som levde, men de var skikkelig søte.  Vi så at de puppet og drakk melk, og vi fikk vite at grisungene har sin egen pupp som de ikke deler med noen av de andre griseungene. Derfor er noen unger store og noen litt mindre.


Etter maten så sov alle grisungene under et rødt lys som gjorde at de hadde det varmt og godt. Da reiste den store grisepurka seg opp for å drikke litt og de ungene som sto der da gjorde store øyne og kom med et samstemt "Ååååhhhh, den var STOR!" Vi tror den må veie minst 300 kg.....


Ute kunne vi leke i sandkassa, snekre, huske,kjøre tråtraktorer, hoppe i høyet, hilse på ponniene og eslet og ikke misnt ake hest og kjerre!


 Vi hadde en kjempefin dag i både oppholdsvær og regn. Etterhvert ble det tid for å takke for seg og reise med bussen tilbake til den røde barnehagen vår på Tjura. Og selv om de fleste i Knertenkoret sov på veien hjem, sørget de som var våkne på å varsle oss om når vi møtte noe som var større enn en vanlig personbil......

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar