tirsdag 14. april 2015

Når maur møter mørrv

Maurene har vært på tur i dag. I Gråbeinskogen.
Der var det mange spennende vanndammer. Så spennende at de voksne syntes at vi kunne gå å se på de store maurtuene. Så da gjorde vi det, for vi synes at maurtuer er ganske så spennende!

Men det var lite spennende i begge de store maurtuene....De som skogsmaskinen hadde kjørt over deler av veggen på. Det var ikke så mye som en ørliten forvirred maur å se. Bare alle hullene der maurene har laget slike lange ganer inne i maurtua.

Men bak den ene maurtua fikk vi se et rådyrspor, og det var VELDIG spennende! Og hvor hadde rådyret gått?? Vi måtte følge sporet, og det gikk innover i skogen det gitt.... Ja gjennom busk og kratt gikk vi, og vi fant spor etter både rådyr, elg, ja endatil "dimosørrv og trøll...." Du og du, for en spennende skog vi bor like ved.
Inne i skogen fant vi enda ei maurtue og der hadde maurene våknet opp! De kravlet og krøp rundt på toppen av tua, noen klatret opp på pinner vi la forsiktig ned på tua. Noen var faktisk så modige at de klartet opp på ivirge fingre som ble stukket ned foran dem der de var ute å gikk på maurtua si. Men enten ble de sinte eller så ble de redde, for de tisset på fingrene, og da luktet det skikkelig surt altså.....Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar