fredag 24. april 2015

Firfisle og vi har lest det i ei bok

Seniorene gikk ut rett etter frokost i dag og etter en stund gikk vi på tur til Oasen.

Da vi kom like ved Oasen hørte vi mange mange fulger som kvitret og sang. Vi tror det var gæææær mange, for vi så de fløy omkring inni buskene.

Vi tittet under stokker som lå på bakken og under bark på gamle stubber og der fant vi masse rart. Vi fant maurer av forskjellig slag og da måtte vi lese i boka vi har i sekken for å se om vi fant ut hvilken maur det var. Det ene var vanlig maur og det andre var kanskje slik maur vi kaller for sukkermaur...

Her har maurene laget en labyrint under barken.

Vi kan finne svaret i ei bok
Ved den ene stubben dukket det opp ei firfisle! Det var superspennende, for det er det sjelden vi ser.  Det var nok litt kaldt for firfisla, for den var litt treg og alle fikk tid til å se på den før den gjemte seg nedi mosen igjen. Vi prøvde å ta forsiktig på den og den er litt ruglete og litt glatt.




På veien hjem gikk vi innom og så på noen lamunger som bor på Tjura. De var skikkelig søte, vi så at de puppet og mammaene hadde horn.


Etter lunsj så vi på animasjonsfilmen vi har laget om Geitekillingen som kunne telle til 10. Moro med noe vi har jobbet med alle sammen og endelig har det blitt ferdig film!

.... ved veikanten sto det en hest......

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar