tirsdag 3. mars 2015

Bare lekt....

I dag har vi "bare" lekt.....vi som er Maurer.

Vi gikk nemlig ut rett etter frokost, også hadde vi tenkt oss på tur opp i Sagerudskogen. Men så er det jo slik da at vi venter til alle har kommet før vi går.... Og da var det lissom gjort, vi gidder jo ikke å stå og vente veldig lenge, så da går vi ned i sandkassa og leker. Og der er det så fint å leke om dagen. Det er sand og det er snø og det er is og det er vann. Først bare bite lite granne vann også utover dagen blir det mer og mer vann. Det er fordi snøen smelter sier de voksne.

De voksne følger med på leken vår. De er rundt oss hele tiden og hjelper oss av og til med å løse små og store utfordringer. Dra på en vott og reparere en gravemaskin..... De vokse ser på oss og på hverandre også snakker de sammen. De blir enige om at vi skal få holde på med vårt, nemlig "bare" å leke. De sa nemlig det til hverandre at vi lekte så godt. Vi lekte i små grupper, og på tvers av gruppene, vi lekte to og to, og litt alene. Vi lekte helt rolig lek og vi løp rundt og lekte en viltre lek. Vi husket litt innimellom, gjemte oss i klatretårnet, balanserte, dumpet, utforsket og smakte....ja hva smaker vel bedre enn sølevannis, når du er tre år?

Vi samarbeidet og gravde en diger garasje til Peppa Gris, og en garasje til lastebilene. Vi delte på spadene, "klørne" (de gule små spadene med litt lange tagger på) og bøttene. Vi tok ifra hverandre og erfarte at vi da måtte gi tilbake igjen. Vi erfarte at selv om vi ville leke en lek, så er det ikke alltid slik at bestevennen vil være med å leke samme leken, ikke en gang om vi går og prøver å hente han dit vi leker.....

Vi har brukt fantasien vår, vi har konsturert, planlagt og funnet nye løsninger, vi har snakket, telt, sunget og ropt..... Vi har falt og slått oss og grått, blitt trøstet og fått gode ord og omtanke fra både barn og voksne. Vi har falt og slått oss og ikke grått, fordi vi ville liksom ikke vise at det egentlig gjorde litt vondt. Vi har ledd, tullet og gitt bort gode klemmer. Vi har dyttet, slått og kranglet - sagt unnskyld og blitt venner igjen.

Vi har vært sulte og kost oss med mat i grillhytta og da ble vi mette. Vi har ventet på tur, spurt om vi kunne få mer og vi har gledet oss over at det var "alpelsin" til dessert - "for alpelsin er det beste jeg vet" som en av jentene høyt og tydelig fortalte til sidemannen.

Ja og vi har jo "bare" lekt i hele dag....
Også var det den "alpelsinen" da....


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar