tirsdag 6. mai 2014

Skrik på Skrekkmuseet

Barnehagens skolestartere - seniorene - har vært på busstur.
Og de har kjørt langt og lenger enn langt - helt til Oslo faktisk! Og det er gær langt dit altså. Og veldig spennende å kjøre buss så langt sammen med de andre som er like gamle både i barnehagen vår og i alle de andre barnehagene i Grue. Det kriblet litt i både den ene og den andre sin mage før bussen kom.

Og det var mye rart å se på i Oslo, der er det mange flere biler enn på Kirkenær, og mange mange høye hus. Også gikk vi på Operataket - og det er hvit og litt sånn skrått også noen slike firkanter, du vet sånn opp også flatt også opp igjen. Hva som er under Operataket? Tja, det er jo Operataket da, det er jo ikke noe hus eller er det det?? De voksne sier at det er et hus, men vi så egentlig bare et tak vi. Og vi vet ikke helt hva som er inni et Operahus, kanskje de har ting og litt rot der? Men de voksne sier det er et sånn "syngeteaterhus", hva nå det kan være for noe??


Etterpå kjørte vi bussen vår gjennom byen til et museum. Der var det mange bilder som en mann som heter Edvard Munch hadde malt - og et av dem kjente vi fra før. Det er det bildet som heter Skrik, det har vi sett i barnehagen. For vi skal ha slik kunstutstilling i mai og har malt vårt eget skrikbilde. Det var også mange andre bilder der inne i dette museet, vi tror det heter Skrekkmuseet - gjør det ikke det??

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar