onsdag 10. juli 2013

Tung, lett, full, tom.... Tomt for melk??

Vi sitter rundt lunsjbordet i barnehagen og spiser ferske rundstykker - og da er det godt med melk til maten. Et av barna spør den voksne om den kan få mer melk, det helles melk opp i koppen og dette barnet får resten av det som er i kartongen. "Oj, jeg fikk resten" utbryter barnet glad. "Ja det gjorde du" svarer den voksne og smiler til barnet. Det er alltid stas å få "resten".

En treåring ved bordet titter undrende på melkekartongen, på den voksne og på barnet ved siden av seg, som akkurat har fått mer melk. "Er det tomt for melk?" spør han. "Ja i denne kartongen, svarer den voksne, "men vi har en kartong til" og peker på en melkekartong som står på den andre siden av bordet. "Ikke tomt for melk?" spør han og rister litt på hodet. "Neida" sier den voksne. Løfter opp begge kartongene og sier, "denne er tom og denne er full. Tom, full." Hun lar gutten kjenne på melkekartongen og gjentar "tom, full". Han titter litt undrende på den voksne og gjentar mens han løfter på kartongene.

Så tar han en bit fra rundstykket sitt, tygger tankefullt på det og sier igjen, "Ikke tomt, bare tom...?" Så løfter han den melkekartongen som det er melk i og sier, "men denne, den er tung". Den voksen smiler til han og sier "det er riktig, denne er tung og den andre var tom..."

Det er mange begrep som skal læres... og av og til kan de være ganske like å....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar