torsdag 3. februar 2011

Hva er det inni røyken?

Hva er det i røyken?
Spørsmålet kom i formiddag, da treåringene var i grillhytta for å fyre opp. De skulle ut på tur i Beritskogen og finne en akebakke å ake i, men hadde planer om å spise lunsjen i grillhytta. Derfor var det greit å fyre opp før vi gikk. Vi satt å tittet på bålet, for å være sikre på at det tok fyr, og som kjent -ingen røyk uten ild.... Og da kom spørsmålet. Og hva svarer man da? Ikke vet vi voksne hva som er i røyken, men vi fulgte ungenes undring. Det nærmeste alle sammen kom svaret var at det i allefall var grått og veldig lett for røyken svevet og fløy oppover i pipa. Spennende!!
Hvor tar den veien etterpå??

Bålet tok fyr, og vi gikk på tur. På veien opp i skogen hilste vi på hestene, og nå var det også en liten hest i innhegningen. Da var det straks "dikke-dikk" stemme på hele gjengen og kommentarer som " Ååå, så søt, den har jeg lyst til å kose med" var som et ekko i skogen.

Hvorfor har hesten på seg frakk?
Videre på veien inni skogen gikk vi forbi masse rådyrspor og rådyrbæsj. Konklusjonen til de snøspisende treåringene var at det nok var dumt å spise snø akkurat her, for da kunne det nok være mye rart i den...
Vi skjønte også etterhvert hvorfor det var så masse spor i snøen, for det var en foringsplass like ved.


Vel framme ved akebakken var det full fart med en gang. Bakken var akkurat passe bratt og lang og vi koste oss både i den og i snøen som lå som ett teppe over steiner og stokker. Vi så at elgen hadde hvilt seg, det var flere store groper i snøen med elgspor både inn og ut.


Etter masse frisk luft og aktivitet var det godt å spise matpakken sin i grillhytta. Og etter mat, frukt og hvile var vi klare for mere lek ute i barnehagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar