fredag 4. oktober 2013

Gering-ding-ding-ding-dingeringeding - jeg fryser IKKE

Det er fredag i den røde barnehagen på Tjura og det betyr at det er fredagsdisko etter æftasmaten. I taket er det fult av fargeglade prikker som hopper og spretter litt hit og dit...


Ut av høytalerene på boomblasteren kommer en velkjent melodi - ungene hopper og danser glade rundt på "diskogulvet" og synger med på refrenget "what does the fox say" og "Gering-ding-ding-ding-dingeringeding" er blitt velkjente fraser. Sangen toner etterhvert ut og barna synger med på neste sang - "åååå som to dråper vann" Det er velkjente sanger vi bruker og ofte kommer barn med ønsker om hvilke sanger de vil skal være med på diskoen og den diskoansvarlige voksne gjør alt den kan for å oppfylle ønskene - det er fint barna kan være med å komme med forslag og bestemme litt.

Etter flere sanger og fridans er det på tide med litt danselek. Den voksne sier at når musikken stopper så skal alle sette seg ned på rompa si på gulvet, og når den starter skal de danse rundt på gulvet. Wenche Myre sin versjon av Gøy på landet strømmer gjennom rommet og det blir utrolig festlig, og ekstra morsomt når musikken stopper og starter rasket etter hverandre. Det blir mye latter når man ikke helt henger med. Og man vet aldri når det blir slik, for så er det langt mellom stoppene og så kommer de kjapt etter hverandre.

Her "danses" det til Historeien om de tre små fisk.
Ny sang ny lek - og til "Historien om de tre små fisk" skal man fryse. Den voksne forklarer at barna skal svømme rundt og hver gang musikken stopper skal alle "fryse" og ligge helt stille på mangen med beina opp mot taket. "Med frys mener vi at dere skal ligge helt helt stille" sier den voksne. Musikken starter og når musikken stopper sier den voksne "- også fryser dere"
Treåringe  midt på gulvet titter litt rundt seg også sier han "Jammen jeg fryser ikke jeg!" Musikken starter igjen og barna svømmer rundt, spente på når musikken stopper. Plutselig stopper den opp det blir helt stille, et par av fireåringene svømmer fortsatt og den voksne sier "Alle fryser!". Treåringe titter bort på den voksne og sier igjen "Jeg fryser ikke jeg". Musikken på, barna svømmer også treåringen også er det enda en gang "frys" - han sukker oppgitt og sier enda en gang "Jeg fryser IKKE...."


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar