onsdag 16. oktober 2013

Bibliotek i Grue - Seniorklubben


Tjura Barnehage var med på et prøveprosjekt på Biblioteket i fjor. I år fikk alle neste års skolestartere tilbud om å komme.
 
Vi er 12 seniorer i barnehagen. Det var to grupper som reiste i bil nedover.
Det var ikke bare bøker på biblioteket! Vi fikk lov å leke litt, det var spennende blant annet med disse putene. Vi kan dele, bygge, sortere og diskutere hvem de er sine....
 
Anne Grete som jobber på biblioteket forklarte oss hva de ulike merkene på bøkene betydde, det var  var jammen lurt. Da kan vi lete etter akkurat det vi ønsker å lese om. Og så var det slik at hvis vi ikke husket akkurat hvor vi hadde tatt ut bøkene skulle vi legge de på bordet, da ryddet de som jobber på biblioteket det tilbake i hyllene. De voksne synes det var smart, for da vet de alltid hvor bøkene står.
Denne tirsdagen var Paul Inge der med Hårek. Det er så trivelig og spesiell stund for liten og stor. De hilste på seniorene i fjor også. Flere hadde hørt om Hårek av søsken og venner.
Hårek er en litt stille forsiktig fyr og i tillegg hadde han vært litt lei seg. De snakket litt om vi kunne gjøre hvis noen var lei seg og om vennskap.
Paul Inge og Hårek hadde også med seg kjæresten til Hårek; Silje Therese. De var blitt venner igjen og var  kjærester. Det var litt ekstra stas med ordet "kjærester" da, for de kysser...
Paul Inge spilte ukulele og barna sang ulike sanger med blant annet temaet dyr. Han spilte også  "tullesanger" og barna ville høre det flere ganger.  Her får vi hilse på bibliotekets egen "Bernt" Han er helt annerledes enn Hårek, Bernt er veldig bråkete....
Han snakker veldig høyt, litt rampete i måten han snakker på og han har mistet et øye og i tillegg rekker han tunge..... Men han hører godt.... Alle barna og voksne lukket øynene og lyttet til ulike lyder. Det var litt moro, vi klarte faktisk å lytte med ørene hva som skjer rundt oss. Det er jammen litt moro med en litt smårampete fyr... Det er jo fordi vi skjønner at vi ikke kan være slik da!
Her leser Bernt for oss, han er god til å lese og vi følger godt med selv om det kribler litt i hele kroppen.

Vi fikk servert sukkererter/ertebukker, knekkebrød og druer, det var godt! Og så var det ekstra stas med saft for i barnehagen drikker vi vann når vi er tørste.
Vi ryddet opp etter oss og takket for at vi fikk komme på denne litt spesielle besøksdagen på biblioteket. Neste gang skal vi bli lest enda mer for og det blir spennende.
Noen av barna ble hentet på biblioteket, de andre reiste fornøyde tilbake til barnehagen igjen :-)

 

"Tidlig tilknytning til biblioteket produserer lesedyktige og informasjonskompetente voksne"

 

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar